【颱風追擊】1718號 泰利 TALIM(20W)+ 1719號 杜蘇芮 DOKSURI(21W)

535 回覆
13 Like 2 Dislike
512雷達真身

512雷達真身

有冇講過點解512冇得對外公開?
512雷達真身

有冇講過點解512冇得對外公開?

好似係太多雜波 一般人好難分辨
今日係咪食下沉
今日係咪食下沉

有人話今日秋涼

邊個話
今日係咪食下沉

真係痴線, 下沉天氣
毒霧
連我都唔覺涼,竟然有人話涼,究竟佢有幾虧同怕凍,有個留言言仲話屌最撚憎凍好辛苦阿今日,原來今日凍到好辛苦

記得閣下都俾人批鬥過
大獲.....我起京都。好驚

後日18號 17:40機

風聽日到大阪。睇路線應該去京都

即係京都大阪既鐵路唔開

但係18號關西機場應該如常運作

係我去唔到,唔係航空公司delay

我宜家諗緊萬一京都大阪jr唔開

諗住睇下京都去奈良線有冇運作
到時去奈良答巴士去機場
512雷達真身

咩節目 想睇
覺唔覺今年空氣污染勁左好多
512雷達真身

咩節目 想睇

是咪上次有地下大交合合長訪問嗰集?
今日係咪食下沉

有人話今日秋涼

邊個話

討論區啲post,而且好多人認同

E.g.暖化撚出黎啦 e.g.今年九月真係少有地咁涼 睇到嚇左跳

今日係咪食下沉

空氣好差
今日係咪食下沉

有人話今日秋涼

邊個話

E.g.暖化撚出黎啦 e.g.今年九月真係少有地咁涼 睇到嚇左跳

14/16站10+
今日係咪食下沉

有人話今日秋涼

邊個話

14/16站10+

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170916/mobile/bkn-20170916131748820-0916_00822_001.html
專家組認為,很必要通過建閘來控制最嚴重的海傍區洪水災害,需要進一步論證和研究;至於築海堤涉及老城區的居民生活,專家組認為要進一步分析論證,未有具體築堤的高度建議。

閃淳昌指,建擋潮閘對中山及內地有一定影響,要兼顧內地和澳門,要更好地協調聯動,又稱早前行政長官崔世安與廣東省領導一致表示要盡快建擋潮閘,建後會有更好的協調工作。

另一名委員會專家、電力規劃設計總院教授級高級工程師黃曉莉,建議增加本地發電能力至澳門負荷的50%,確保在大故障下用電不中斷。她又建議澳電在路環電廠建設新燃氣機組的計劃,研究對水浸區針對性設定防風防水的電力設施,作差異化設計及改造。

國家氣象中心台海中心研究員錢傳海則建議,澳門當局加強研究提升預報能力、專業隊伍建設,以及加強粵港澳及內地預報的資源共享,以及細化颱風等級。錢指出,澳門氣象局對風暴潮的警告只有3級,1米以上就是黑色等級,但天鴿引起的風暴潮高於2米,認為應吸取教訓。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞