【颱風追擊】1718號 泰利 TALIM(20W)+ 1719號 杜蘇芮 DOKSURI(21W)

535 回覆
13 Like 2 Dislike
氣象局預測,明日下午起,驟雨將會變得頻密,間中會有狂風大驟雨,由於明、後天適逢天文大潮,當出現較頻密的大雨時,低窪地區可能會出現水浸,敬請市民提高警惕。由於「杜蘇芮」的發展及移動方向仍存在變數,請市民留意當局發放之熱帶氣旋最新消息。(SMG) 

農曆廿五廿六啱啱相反係天文小潮喎抄完hko功課抄自己上次果份?
華東風迷又可以全面退場

撚狗

同台灣一樣

只差一點點~
日頭一樣33-35度,咪發夢

BIN C

杜蘇芮d雲遮晒廣東沿岸今日出醉警根本fail仲35

深水步今日33+

深水埗就係深水埗,大交合就係大交合
大交合今日係32-

今日吹緊東北風啊
聽日飛去四國星期一返 係咪收得皮

聽日至星期六應該可以盡玩啦
星期日就酒店遊啦
星期一應該完場唔係星期日d機改晒落下一日應該唔使delay回程機

BTW類似問題請移玉步至以下帖文發問及討論
將會有專人解答各位既疑問同煩惱

[ATC]熱帶氣旋與航空交通集中討論區
https://lihkg.com/thread/395625

氣象局預測,明日下午起,驟雨將會變得頻密,間中會有狂風大驟雨,由於明、後天適逢天文大潮,當出現較頻密的大雨時,低窪地區可能會出現水浸,敬請市民提高警惕。由於「杜蘇芮」的發展及移動方向仍存在變數,請市民留意當局發放之熱帶氣旋最新消息。(SMG) 

農曆廿五廿六啱啱相反係天文小潮喎抄完hko功課抄自己上次果份?

大交合:
9月15日
(五)
短暫陽光,有驟雨
大 致 多 雲 , 短 暫 時 間 有 陽 光 , 有 幾 陣 驟 雨 。

大交合:
9月15日
(五)
短暫陽光,有驟雨
大 致 多 雲 , 短 暫 時 間 有 陽 光 , 有 幾 陣 驟 雨 。

睇彩數塔拉絲同桑卡炒上越南後廣東沿岸都有幾大雨

致命北跳

三亞

致命北跳

三亞

北d唔該
日頭一樣33-35度,咪發夢

BIN C

杜蘇芮d雲遮晒廣東沿岸今日出醉警根本fail仲35

深水步今日33+

深水埗就係深水埗,大交合就係大交合
大交合今日係32-

今日吹緊東北風啊

今次呢2個風會唔會又黎8號

唔該你睇下依家2個風 分別係咩位置先啦

杜太就黎玩完黎
秦利去日本
今日雖然啲風好涼,但日頭竟然都係有汗,再低多8,9度先夠

而家29度

今日keep住 85-98F 仲係好熱
今日雖然啲風好涼,但日頭竟然都係有汗,再低多8,9度先夠

而家29度

今日keep住 85-98F 仲係好熱

隔離post已經有人話凍又話天文台溫度唔準之類,20度

人地9up下你就咁真心
睇交合個衛星雲圖, 泰利隻屎眼幾粒星都無行過
睇交合個衛星雲圖, 泰利隻屎眼幾粒星都無行過

龜速會維持一段時間
泰利對流

泰利之後既亞洲氣象局
點解今日吹東北風+入咗奎明範圍都落唔出雨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞