[ATC]熱帶氣旋與航空交通集中討論區

660 回覆
6 Like 2 Dislike
坐uo 既睇埋你班機 架機 本身係用邊班機轉
無機都係死 特別鄉下 班次又疏既
17號凌晨機去大阪
係未吹正大阪京都?
17號HX670係咪可以預計收皮
17號凌晨機去大阪
係未吹正大阪京都?

17號HX670係咪可以預計收皮

有啲危
RJBB 151708Z 1518/1700 06012KT 8000 -SHRA FEW008 SCT020 BKN030
BECMG 1522/1600 06023KT
TEMPO 1600/1606 4000 SHRA BR
TEMPO 1606/1609 05028G40KT 4000 SHRA BR FEW003 BKN008 BKN015
TEMPO 1609/1615 07028G40KT 3000 +SHRA BR FEW003 BKN008 BKN015
RJBB 151708Z 1518/1700 06012KT 8000 -SHRA FEW008 SCT020 BKN030
TEMPO 1606/1609 05028G40KT 4000 SHRA BR FEW003 BKN008 BKN015
TEMPO 1609/1615 07028G40KT 3000 +SHRA BR FEW003 BKN008 BKN015

即係咩?
想問下個風係咪行慢左
17朝早飛
聽晚七點大阪返香港係咪飛唔到架啦? 坐快運
幫fd問
明日1635
HX671
KOJ>HKG

係咪幾危下?

即係咩?

http://www.hko.gov.hk/aviat/decode_taf_ec.htm
幫fd問
明日1635
HX671
KOJ>HKG

係咪幾危下?

想問下個風係咪行慢左
17朝早飛

巴打有咩planning 都係聽朝飛高松?
Uo飛東京會唔會取消架
Uo飛東京會唔會取消架

機會較低
我想問18號去沖繩危唔危險
我起京都。好驚

後日18號 17:40機

風聽日到大阪。睇路線應該去京都

即係京都大阪既鐵路唔開

但係18號關西機場應該如常運作

係我去唔到,唔係航空公司delay

我宜家諗緊萬一京都大阪jr唔開

諗住睇下京都去奈良線有冇運作
到時去奈良答巴士去機場

各巴打有冇其他建議
大阪關西:
MM068/17 P/1815 Due Weather
MM064/17 Flight Cancel
想問下個風係咪行慢左
17朝早飛

巴打有咩planning 都係聽朝飛高松?

見步行步 聽朝睇下點先
受颱風影響,南九州既JR將會陸續於黃昏前停駛,請係南九州既朋友留意並注意安全
JR九州運轉計劃:
https://www.jrkyushu.co.jp/trains/unkou.php

唔係咩?夜晚唔係最近大阪?

so?

so?

有幾大機會仲飛到?

so?

有幾大機會仲飛到?

HX619?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞