[ATC]熱帶氣旋與航空交通集中討論區

660 回覆
6 Like 2 Dislike

預計去日本旅行既朋友可以鬆一口氣

打唔成?

打唔成?

你睇到幅圖嗎?

打唔成?

你睇到幅圖嗎?

最新一報

又近咗。。。。

打唔成?

你睇到幅圖嗎?

最新一報

又近咗。。。。

今日再西行就真係直車日本本島
29日凌晨機飛東京
而家睇預報果個時間係好接近九洲
希望唔會有咩影響到航班啦
哎,24號飛嚟東京嗰轉避到上個風,跟住30號朝返嚟呢轉唔知有無咁好彩

香港又打風?

咪玩啦去越南架

點解個風超強但香港得1號波?
點解明明個風行得離香港咁遠又會8號波而且真係幾大風?
成日聽到東登西登又係咩黎?東登定西登對香港有幾重要?影響差幾遠又點解會咁?
星期六日或者夜晚掛8仔/紅黑雨係咪真係會鬆手d?
上面果兩幅圖又應該點正確解讀呢?

有咁多疑問又想知道答案既巴絲有福啦 連登氣象台三位巴打將會係黎緊星期六為大家一一解答,其中一位巴打仲曾經為香港天文台工作,到時會分享工作點滴同天文台既有趣小秘密
當中包括香港天文台內部點睇澳門果個

很想要吧 而家就快d去報名啦 名額有限,full左就唔知幾時再有機會架啦
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
日期:11月4日(星期六)
時間:15:00 - 17:00

講者:3位
名額:12人

報名請係telegram聯絡以下巴打 http://telegram.me/DuskoZutic
然後留低以下資訊:

稱呼:
人數:
聯絡電話:

名額先到先得,如報名後無法出席請盡早通知,可以騰個位比其他人
活動本身無收費,希望每位參與者都可以帶少少飲品同食物上黎同其他人分享。
地址會係活動日期前一日通知大家,地區係葵興。謝謝大家。

香港又打風?

咪玩啦去越南架

點解個風超強但香港得1號波?
點解明明個風行得離香港咁遠又會8號波而且真係幾大風?
成日聽到東登西登又係咩黎?東登定西登對香港有幾重要?影響差幾遠又點解會咁?
星期六日或者夜晚掛8仔/紅黑雨係咪真係會鬆手d?
上面果兩幅圖又應該點正確解讀呢?

有咁多疑問又想知道答案既巴絲有福啦 連登氣象台三位巴打將會係黎緊星期六為大家一一解答,其中一位巴打仲曾經為香港天文台工作,到時會分享工作點滴同天文台既有趣小秘密
當中包括香港天文台內部點睇澳門果個

很想要吧 而家就快d去報名啦 名額有限,full左就唔知幾時再有機會架啦
日期:11月4日(星期六)
時間:15:00 - 17:00

講者:3位
名額:12人

報名請係telegram聯絡以下巴打 http://telegram.me/DuskoZutic
然後留低以下資訊:

稱呼:
人數:
聯絡電話:

名額先到先得,如報名後無法出席請盡早通知,可以騰個位比其他人
活動本身無收費,希望每位參與者都可以帶少少飲品同食物上黎同其他人分享。
地址會係活動日期前一日通知大家,地區係葵興。謝謝大家。

有無巴絲要飛越南泰國
有都可以呢個post問
風季來了 你們應當悔改
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞