[ATC]熱帶氣旋與航空交通集中討論區

660 回覆
6 Like 2 Dislike
人在北九州 有時大風但冇雨 但係火車已經全停 聽講今晚到大阪個邊 而家個風到四國

人在北九州 有時大風但冇雨 但係火車已經全停 聽講今晚到大阪個邊 而家個風到四國

屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

咁點搞 第一次坐飛機取消左 好無助
而家有啲咩可以做
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

取消左係咪可以改第2班機?但係聽日既爆哂 要改好似要都遲多幾日既 同埋聽講UO個hotline3個鐘都係聽音樂
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

取消左係咪可以改第2班機?但係聽日既爆哂 要改好似要都遲多幾日既 同埋聽講UO個hotline3個鐘都係聽音樂

咁大禍 唉 吸收到教訓
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

http://www.hkexpress.com/zh-hk/important-travel-notice
如您的航班被取消
更改原定目的地的出發日期/時間 (7天內) 航點更改 (7天內) 退款
免更改費 免更改費 訂單票價全數退款
不需要支付相關差額 需要支付相關差額
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

咁遲uo無一個禮拜都無位比你啦
取消晒去止蝕 再claim保險算啦
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

今晚飛東京,點算
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

巴打講得岩 我早3年東京返香港大雪 買左好貴機票tim 成4千幾 即日去Ana櫃檯搞 都搞成個禮拜先有位走..所以...止蝕啦
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

今晚飛東京,點算

東京唔怕啦,個風都車唔中,加上有山擋下風,UOE家香港應該大把機用
屌,uo3818點架

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

今晚飛東京,點算

睇下上面巴打個表睇下你班機delay定取消先

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

今晚飛東京,點算

東京唔怕啦,個風都車唔中,加上有山擋下風,UOE家香港應該大把機用

睇路線係中西邊個堆(福岡大阪四國)不過福岡都冇咩風了而家 過左福岡吹緊四國 今晚到大阪
CX
https://www.cathaypacific.com/cx/zh_HK/hidden-pages/special-updates/tropical-cyclone-talim.html

以下航班已被取消:
於9月17日出發的航班:
往來日本航班:
CX506 - 10.20 由香港至大阪
CX536 - 10.10 由香港至名古屋
CX539 - 16.10 由名古屋至香港
CX568 - 11.40 由香港至大阪
CX569 - 18.50 由大阪至香港
CX595 - 19.10 由大阪至香港
往來台灣航班:
CX530 - 08.55 由香港至台北
CX530 - 11.45 由台北至名古屋
CX531 - 16.50 由名古屋至香港

於9月18日出發的航班:
往來台灣航班:
CX403 - 09.10 由台北至香港

網頁update咗
應該取消

而家有啲咩可以做

做uo苦

今晚飛東京,點算

要delay 2 小時
個風係四國 高松勁大風雨

Yes 而家四國 今晚大阪 聽日中午都到北海道
HX
http://www.hongkongairlines.com/zh_HK/special_news/detail?id=10005542854

最後更新: 九月十七日上午7時50分香港時間 (GMT+8)
受到颱風泰利影響,香港航空以下航班將改期:

九月十七日
HX618
香港至大阪關西
預計於九月十七日下午八時二十分
預計於九月十八日上午一時三十分
HX619
大阪關西至香港
預計於九月十八日上午二時三十分
預計於九月十八日上午五時三十分

九月十七日
HX612
香港至大阪關西
預計於九月十七日下午九時
預計於九月十八日上午二時
HX613
大阪關西至香港
預計於九月十八日上午三時
預計於九月十八日上午五時五十五分

*注: 當地時間

hx612再改左2230 係咪好不妙

咁係咪今晚去大阪既機都冇望

係冇望 而家都仲未到大阪..起碼凌晨先慢慢走

係冇望 而家都仲未到大阪..起碼凌晨先慢慢走

有幾班都飛喎
係廣島大風大雨到

有幾班都飛喎

好似Delay到凌晨飛
飛到都好啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞