[ATC]熱帶氣旋與航空交通集中討論區

660 回覆
6 Like 2 Dislike
宜家係高松,17號番香港
UO 已取消班機

17號直接火車去東京轉其他機返香港 個風有冇影響東京飛香港?

你confirm機票未?
UO 已取消班機

17號直接火車去東京轉其他機返香港 個風有冇影響東京飛香港?

confirm 左啦 拎埋boarding pass 啦
佢依家取消左 唔知要等幾耐先有返機
我直接去東京走 唔知會唔會有影響
UO 已取消班機

confirm 左啦 拎埋boarding pass 啦
佢依家取消左 唔知要等幾耐先有返機
我直接去東京走 唔知會唔會有影響

應該冇乜事
good luck
明天uo3821 , 13:30 鹿兒島返香港係咪cancel 硬? 見官網仲未有講
明天uo3821 , 13:30 鹿兒島返香港係咪cancel 硬? 見官網仲未有講

想知有冇人改到機票

即係?
18號中午福岡回港會唔會影響到?
怕去到機場先知
怕去到機場先知

上機場個網睇
唔知聽日可以delay幾多個鐘

即係?

福岡早你30分鐘返港果架飛機取消咗,你坐果架就無消息。
可能無事呢....
怕去到機場先知

上機場個網睇

應該無影響嘛⋯⋯個風都走咗啦⋯⋯
係差在航空公司/機場點處理D人群啫⋯⋯
JR西日本己宣佈今天下午過後,會有不少路線會實行減班或者是直接全線運休等情況。
(9月17日の京阪神地区における運転計画について)
京阪神地区の在来線各線区では、夕刻ごろから通常ダイヤのおおむね半数程度で運転を行います。なお、関西線、和歌山線、万葉まほろば線、姫新線、加古川線、播但線については、昼過ぎから終日運転を見合わせます。
http://trafficinfo.westjr.co.jp/list.html
delay到2點幾koj

咁你想cancel再book過貴機票定delay呀?

即係?

delay左啦
聽晚七點大阪返香港係咪飛唔到架啦? 坐快運

唔係咩?夜晚唔係最近大阪?

so?

有幾大機會仲飛到?

HX619?

UO3899
快運

已取消
聽晚七點大阪返香港係咪飛唔到架啦? 坐快運

唔係咩?夜晚唔係最近大阪?

so?

有幾大機會仲飛到?

HX619?

UO3899
快運

已取消

同機巴打

cancel都冇所謂,claim 保險,claim唔到都蝕幾百蚊,酒店都可以refund
UO1845

20:40 delay到02:35

差5分鐘delay咗6個鐘,其實係咪突登咁做?

cancel都冇所謂,claim 保險,claim唔到都蝕幾百蚊,酒店都可以refund

咁即係成個trip cancel
咁講Delay都可以選擇唔飛,搞refund架

呢啲情況下一定係Delay好過Cancel架啦
Delay你幾個鐘起碼重飛到過去,最多咪冇左第一日行程
日本飛唔到 ground 咗好多機
成個 apron 爆晒
大阪陽光普照
大阪陽光普照

尋日鹿兒島都陽光普照,一樣有機落唔到
大阪陽光普照

尋日鹿兒島都陽光普照,一樣有機落唔到

但feel到焗焗地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞