教 局 副 局 長 蔡 若 蓮 兒 子 墮 樓 亡 (2)

1001 回覆
4741 Like 44 Dislike
報應 抵撚死
rip

不過你老母真係抵撚死呀
轟呀
副局長唔洗唔開心喎,比你害死果d學生老師好快就帶埋你個仔返黎探你
佢有 follow 國師
可能睇完國師琴晚篇 post...
RIP

RIP

蟈屍又中
吳克儉有無仔女架請問?
Have a wonderful funeral 2017
因聞九龍喇沙書院舊生潘氏匡仁君(2008年度會考屆別畢業生)今早於九龍墮樓身亡,香港傳媒廣泛報導。據此,欲以此帖垂詢喇沙書院之同窗上下,既以蒐集進一步資訊,亦爲喇沙同道同表關注之一徑矣。願死者安息。

相關新聞(內載潘氏肖像,爲表尊重不另張貼):
https://www.hk01.com/港聞/117508/-蔡若蓮長子墮樓亡-樣子俊朗-動靜皆宜-朋友稱-男神-

屌!!影撚衰晒我地LSOB!!!

有愛蟈培僑漢華福建甚至基督撚唔讀讀鬼佬天主教學校,入硬地獄啦!!!
可唔可以超越發叔正皮post
人都死咗 佢個仔嘅朋友同親人都好唔開心
https://www.facebook.com/gaisi.grace/posts/1878007749183317
「蔡若蓮可恨,但佢死嗰個仔係我細佬朋友…個阿媽唔著,個仔係知而且有出聲話阿媽。大家憎蔡若蓮都唔好過份涼薄同亂評…

你哋覺得個阿媽冇良知,但個仔係我哋呢一代人啊,係判斷到是非嘅青年人啊,大家真係覺得好爽好心涼?

我唔係忽然大愛或企道德高地。我從來都唔詛咒人,就算係我認為邪惡嘅人有親人出事,我最多冇感覺,唔故作悲痛亦唔涼薄拍掌。」
副局長 你個仔都鬧你做緊既野 依家你個仔以死相諫 希望你盡快收手 唔好再害香港下一代

屌!好偉大!佢個仔一定係頂佢老母唔順!香港獨立需要喱啲人!

Grace Chan叫人有口德我笑鳥
明明佢冇得罪過我地,但唔知點解會會心微笑
喺呢個時候講呢啲嘢可能有啲涼薄!可能有啲政治不正確!但我又忍唔住呀 !副局長個仔跳樓死,嗰啲局長呀、官員呢、就衝出嚟慰問安慰表達可惜!早幾日有16歲學生跳樓死、又有中學老師跳樓死,又唔見你哋出嚟慰問下關心下人哋家人!高官個仔條命就值錢啲嘅?!一般市民個仔個女就冇價值嘅?!香港政府最討厭嘅地方就係虛偽!乜嘢叫將心比己呀?!從事教育嘅人都唔識?!

雲海FB
善有善報, 惡有惡報, 若然未報

只因你個仔時辰已到
明明佢冇得罪過我地,但唔知點解會會心微笑

唔好驚訝
因為你並唔係針對死者恥笑
你係針對佢老母恥笑
本身今日返工忙到仆街,一見到呢單新聞大快人心
RIP

拉鳩國師啦

一定係琴晚國師發功
轟呀
推撚爆佢!!!!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞