教 局 副 局 長 蔡 若 蓮 兒 子 墮 樓 亡 (2)

1001 回覆
4741 Like 44 Dislike
其實咁高跳落黎,起半空時已經暈左,所以應該唔會有痛苦

成日聽半空暈左 究竟點解會暈又冇人會講

血壓唔夠力上腦/腦部大量充血

咁跳傘啲人點算

咪係 就算話個傘可以減低個衝力 但係個傘都要跳左一段距離先開 咁果段時間點解唔死

表演者均曾受專業訓練,觀眾請切勿模仿

咁跳傘啲人係咪應該死哂

次次跳樓post都有傻仔拉埋跳傘講
收帛金收到手軟

咁跳傘啲人點算

「傘」.......唔係降落傘卸左度力?

問題係一開始跳係唔會開傘住 果度應該都幾十層樓高距離
2012年既今日係反國教集會...

真嫁
收帛金收到手軟

無公眾假期喎
全面退場
阿仔落下邊參加開學禮
教育局副局長蔡若蓮25歲的長子潘匡仁,今早(7日)11時許在港鐵九龍站上蓋物業擎天半島墜樓身亡。據了解,事發時,潘匡仁當時與家傭在擎天半島高層住所,他在今日較早前曾嘗試自殺,幸得家傭及時阻止,將他從窗邊拉下。但後來,潘將自己反鎖在房間,其後墮樓身亡。救護員接報到場將潘匡仁送院搶救,惟送院後不治。警員沒有檢獲遺書,初步相信事件沒有可疑,正了解死者背景,調查他的自殺原因。

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/117510/-%E8%94%A1%E8%8B%A5%E8%93%AE%E9%95%B7%E5%AD%90%E5%A2%AE%E6%A8%93%E4%BA%A1-%E4%B8%80%E6%97%A5%E5%85%A9%E5%BA%A6%E5%B0%8B%E6%AD%BB-%E5%B7%A5%E4%BA%BA%E6%9B%BE%E9%98%BB%E6%AD%A2-%E5%8F%8D%E9%8E%96%E6%88%BF%E9%96%80%E9%87%80%E6%85%98%E6%A1%88

明知個仔想自尋短見都唔返屋企開解下個仔

要返工,不了
報應
死不足惜

要怪就怪呀媽做咁多衰野
罪人之子
屌你真係夠哂諷刺

咁跳傘啲人點算

「傘」.......唔係降落傘卸左度力?

問題係一開始跳係唔會開傘住 果度應該都幾十層樓高距離

都市傳聞啫,你唔通搵個死人check下佢係咪暈左咩

就算幾十層樓跌落黎無死,人受重大創傷有時受傷前d記憶會無左
http://www.gld.gov.hk/egazette/pdf/20162029e/cgn2016202992.pdf

擎天半島第三座41樓G室

九龍 尖沙咀擎天半島第 3 座 41樓G室

物業估值 (港元 ):

HKD 19,420,000.00
面積 (平方呎價 ):

HKD 24,645.00
建築面積 (平方呎):

實用面積 (平方呎):

物業樓齡 (年):

15 年

今次要跌幾多成?
係咪投資好機會?

今晚東張西望應該會講有幾大升值潛力

當初買入400幾萬 而家升到1900萬 就算跌都賺左笑
有咩方法可以將呢個全城狂賀嘅氣氛傳達比副局長紓緩佢喪子之痛
2012年既今日係反國教集會...

真嫁

香港學生組織學民思潮在2012年8月30日發起的反對德育及國民教育科升級行動。該次行動在香港島添馬艦政府總部東翼迴旋處(又稱公民廣場)進行,多名學民思潮成員及義工在現場紮營,通宵留守,並有大量市民支持行動。最高峰當晚(9月7日)更有12萬人集會
strong post lm
蔡母fb,大家去慰問下佢,不要怕還有黨

https://www.facebook.com/ylchoi.hk/

D留言愈黎愈精彩

尋日有人留支持 有5個like

一小時前有人講「恭喜曬副局長!」 有33個like

唔知點解笑左
白事當紅事搞啦屌你
熱門
證明有時d野唔報應落你自己度唔代表無事
讚好數字升得仲快過東華籌款數字
其實會唔會係以死相諫 希望個老母唔好再瀨共?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞