教 局 副 局 長 蔡 若 蓮 兒 子 墮 樓 亡 (2)

1001 回覆
4741 Like 44 Dislike
Cls咁撚多正皮既

㩒錯正評
肯定係冇做好人生規劃
蔡副局長好似係基督徒黎架喎
個仔跳樓上唔到天堂

口德邨邨民呢?
報應
其實咁高跳落黎,起半空時已經暈左,所以應該唔會有痛苦

之前我就係咁講, 比人屌我唔識野, 問我咁跳樓機點解唔會暈
撚識咩
教育局副局長蔡若蓮25歲的長子潘匡仁,今早(7日)11時許在港鐵九龍站上蓋物業擎天半島墜樓身亡。據了解,事發時,潘匡仁當時與家傭在擎天半島高層住所,他在今日較早前曾嘗試自殺,幸得家傭及時阻止,將他從窗邊拉下。但後來,潘將自己反鎖在房間,其後墮樓身亡。救護員接報到場將潘匡仁送院搶救,惟送院後不治。警員沒有檢獲遺書,初步相信事件沒有可疑,正了解死者背景,調查他的自殺原因。

https://www.hk01.com/%E6%B8%AF%E8%81%9E/117510/-%E8%94%A1%E8%8B%A5%E8%93%AE%E9%95%B7%E5%AD%90%E5%A2%AE%E6%A8%93%E4%BA%A1-%E4%B8%80%E6%97%A5%E5%85%A9%E5%BA%A6%E5%B0%8B%E6%AD%BB-%E5%B7%A5%E4%BA%BA%E6%9B%BE%E9%98%BB%E6%AD%A2-%E5%8F%8D%E9%8E%96%E6%88%BF%E9%96%80%E9%87%80%E6%85%98%E6%A1%88

明知個仔想自尋短見都唔返屋企開解下個仔

朝早個仔想自殺,喂阿賓賓你睇住佢先,我去返工,果然係黨最重要

連自殺都得唔到親人關心,生存世上有何意義

咁笨豬跳班友咪全部暈哂?
教育局副局長蔡若蓮25歲的長子潘匡仁,今早(7日)11時許在港鐵九龍站上蓋物業擎天半島墜樓身亡。據了解,事發時,潘匡仁當時與家傭在擎天半島高層住所,他在今日較早前曾嘗試自殺,幸得家傭及時阻止,將他從窗邊拉下。但後來,潘將自己反鎖在房間,其後墮樓身亡。救護員接報到場將潘匡仁送院搶救,惟送院後不治。警員沒有檢獲遺書,初步相信事件沒有可疑,正了解死者背景,調查他的自殺原因。

明知個仔想自尋短見都唔返屋企開解下個仔

咪係

遺書都無 想知自殺原因都無計
Cls咁撚多正皮既

㩒錯正評

咁睇嚟好多人都撳錯
又獲毛主席接見
蔡副局長好似係基督徒黎架喎
個仔跳樓上唔到天堂

1. 黨
2. 神
3. 自己
4. 個仔

個仔喺佢心目中頂盡都係排第四,死咗傷心極都有限

成日聽半空暈左 究竟點解會暈又冇人會講
有怪莫怪, 你搵樓上班巴絲打好啦.

\|/

你老味 隻死野多得你唔少
咁撚多人慶祝 要永不超生先搵得哂喎
又多一間凶宅
SSR 首抽都要死,仲要up左UR
我地R首抽咁辛苦都未諗死啦
雖然黑心,但報應

我N抽喳

成日聽半空暈左 究竟點解會暈又冇人會講

9UP

唔通玩跳樓機,笨豬跳又暈咩
求工人心理陰影面積
阿仔仔有心做媽咪一獲金既
感覺到個姐姐會好大獲

點解你今日唔扯多次佢番黎?
請你番黎做乜?
副局長,遺憾也是美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞