教 局 副 局 長 蔡 若 蓮 兒 子 墮 樓 亡 (2)

1001 回覆
4741 Like 44 Dislike
https://www.facebook.com/gaisi.grace/posts/1878007749183317
「蔡若蓮可恨,但佢死嗰個仔係我細佬朋友…個阿媽唔著,個仔係知而且有出聲話阿媽。大家憎蔡若蓮都唔好過份涼薄同亂評…

你哋覺得個阿媽冇良知,但個仔係我哋呢一代人啊,係判斷到是非嘅青年人啊,大家真係覺得好爽好心涼?

我唔係忽然大愛或企道德高地。我從來都唔詛咒人,就算係我認為邪惡嘅人有親人出事,我最多冇感覺,唔故作悲痛亦唔涼薄拍掌。」
副局長 你個仔都鬧你做緊既野 依家你個仔以死相諫 希望你盡快收手 唔好再害香港下一代

屌!好偉大!佢個仔一定係頂佢老母唔順!香港獨立需要喱啲人!
佢個仔人緣都唔差 幾好人
希望唔好再PO佢出事張相

貼去條八婆個fb

我諗佢癲撚左都有份

佢冇左個仔分分鐘仲強硬害香港人d仔呀

變態心理學

問題係佢仲有一個仔喎

吳克殮死2件 而且最恐怖嘅呢個係女人
2017年特首選舉換屆後,蔡若蓮擔任為香港教育局副局長,繼續在香港大力推行中國國民教育,培育香港學生對國家及國民身分的認同和歸屬感。同年9月7日,蔡若蓮的長子於其住所擎天半島跳樓身亡。

所以我信係有報應呢樣嘢
對住佢個仔就講rip
對住佢老母就講抵撚死
成班狗官一直想迫死香港學生
而迫死埋自己親人 佢會學識收手定迫多d學生陪佢個仔 都係未知之數
真係有合理懷疑個仔係反佢老母推國教所以自殺。五年前反國教就係今日
一定無做好生涯規範啦 .
以死相諫,勸佢老母唔好奶共
https://www.facebook.com/gaisi.grace/posts/1878007749183317
「蔡若蓮可恨,但佢死嗰個仔係我細佬朋友…個阿媽唔著,個仔係知而且有出聲話阿媽。大家憎蔡若蓮都唔好過份涼薄同亂評…

你哋覺得個阿媽冇良知,但個仔係我哋呢一代人啊,係判斷到是非嘅青年人啊,大家真係覺得好爽好心涼?

我唔係忽然大愛或企道德高地。我從來都唔詛咒人,就算係我認為邪惡嘅人有親人出事,我最多冇感覺,唔故作悲痛亦唔涼薄拍掌。」
副局長 你個仔都鬧你做緊既野 依家你個仔以死相諫 希望你盡快收手 唔好再害香港下一代

屌!好偉大!佢個仔一定係頂佢老母唔順!香港獨立需要喱啲人!

如果真係咁..佢個仔自殺真係同佢阿媽有關...
返到屋企仲同佢阿媽鬧交...
咁有錢有地位又外國讀書都要死,會唔會生涯規劃做得唔好呀 阿媽做副局長都唔識,重點管香港班學生
抵撚死啊屌你老母共狗
東張西望幾時訪問佢啊
唔好再話我哋冇人性笑鳩一個死人
我哋唔會好似啲賤種5毛以前笑鳩後生仔唔捱得去輕生
今次嘅恥笑絕對唔係針對死者

絕對係針對死者老母
下一個應該係局長嘅仔女。副局話我真係要最深切慰問返係。
一齊創造連登最多正皮
咁撚多學生之前跳樓。今日佢個仔跳,係咪報應?
RIP
如果佢跳樓之前斬撚死埋自己老母就最好
吳克儉在活動上致詞,將大學生自殺歸咎於他們沒有做好生涯規劃。他指大學生苦讀終於入到心儀的大學,但新生選科後才發現「揀嘅科未必係佢自己興趣、自己嘅強行,但揀咗之後,自己對自己嘅期望、屋企人對佢嘅期望、周圍朋友對佢嘅期望,三重壓力出咗嚟之後,有啲唔舒服嘅嘢佢就頂唔順喇!」

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/news/20161014/55776679

佢個仔簽撚左不自殺宣誓書未?
狂賀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞