IT界討論區: 我愛公司,我愛返工 (16)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
想問返正一垃圾巴打
咁sap又係一套software定點?
Sap and crystal report有咩唔同架?

Thanks
想問返正一垃圾巴打

Thanks

SAP 係erp 系統既一種,crystal report 係一個software 可以駁住database 黎gen report, sap 會用到crystal report, 但係crystal report 唔一定淨係用係sap度,有錯請其它巴打指正
留名
人工中位數已經升到17K
lm
想問返正一垃圾巴打

Thanks

SAP 係erp 系統既一種,crystal report 係一個software 可以駁住database 黎gen report, sap 會用到crystal report, 但係crystal report 唔一定淨係用係sap度,有錯請其它巴打指正

兩樣野黎, sap我唔熟, 剩係知背後用oracle database

呢個唔係問題
學校所謂既"登入內聯網"只係一個email +file server+LDAP , 唔關network事
想問下如果有兩年SI 經驗做 Network
考左CISSP CISA CEH CCNP
加個完全唔關事既 BSc degree
想搵番d 類似Security Analyst or IT audit做
正常出去可以叫到幾多
想搵番d 類似Security Analyst or IT audit做
正常出去可以叫到幾多

得2年經你有cissp都無用
Cisa都係3年
It audit得2年唔關事既經驗入去都係由低做起
正常出去可以叫到幾多

Cisa都係3年

我之前有個同事考到 cissp 同 cisa 就轉工做 audit
但係佢一做就係 senior 位
不過佢多我幾年經驗
本身我都想留喺度等cert到cissp 同cisa先走
不過呢到人工勁低(唔過20k)
制度又愈來愈閪
所以想再搵d唔係SI做
正常出去可以叫到幾多

Cisa都係3年

我之前有個同事考到 cissp 同 cisa 就轉工做 audit
不過佢多我幾年經驗
制度又愈來愈閪
所以想再搵d唔係SI做

咁咪轉lo, cissp 你未儲夠經驗只係代表pass exam
正常出去可以叫到幾多

Cisa都係3年

不過佢多我幾年經驗
制度又愈來愈閪
所以想再搵d唔係SI做

咁咪轉lo, cissp 你未儲夠經驗只係代表pass exam

所以我想問下可以叫幾多

呢個唔係問題
學校所謂既"登入內聯網"只係一個email +file server+LDAP , 唔關network事

咁講法其實依樣野只係平時有username password 認證既system? 咁點解要用「內聯網」依個字眼?咁咪會令人misleading?

呢個唔係問題

咁講法其實依樣野只係平時有username password 認證既system? 咁點解要用「內聯網」依個字眼?咁咪會令人misleading?

對非it人黎講
內聯網=得我地用到,其他人用唔到
有D 大學既intranet的確要你connect vpn先用到
留名
經典點少得佢
早前我去一間係尖沙咀,叫"Cyber Universal Company Limited. 新意環球有限公司"見programmer
問起我點解想離開上一間公司
我同佢講因為上一間公司成日開OT,令我好難半工讀到
佢竟然好串咁話:我地間公司成日都做到8,9點架啦!!好多時星期六、日都要OT返工!!
你想準時放工去讀書?
去做保安啦你!!
保安咪準時放工收工後乜都唔洗理囉!!
你走得架啦!!
轉行做保安啦!!
果刻火到拍枱起身走

你地日日開OT=好威同正常?
係你地管理同能力問題吓?垃圾港資扮大牌!!
正常出去可以叫到幾多

Cisa都係3年

不過佢多我幾年經驗
制度又愈來愈閪
所以想再搵d唔係SI做

所以我想問下可以叫幾多

兩年你有ccnp 最少都24

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞