【殘陣鬥利】阿仙奴24-25 球迷討論區 MMMCCCXXXII

641 回覆
2 Like 14 Dislike
傷太多人打亂陣腳
你自己課
傷左奧哥
進攻 除左死球 同埋個別球員 個人能力提升 一季不如一季
有撚並
唔會合到邏輯
我地嗰場on field decision係黃
要出聲都係利記出聲 講真 我地紅真係好合理

Btw 而家球證係唔係都比黃牌然後等VAR決定介唔介入
其實唔係咁好
今季進攻根本冇form
一味諗住穩陣防守
踢得又保守
綁手綁腳咁
人哋係 「大戰 咁快紅左件 唔好睇架」

我哋係 「大戰呀 咁紅件啦 仲好睇呀」
季初佢貼阿狗囉
俾佢燈死
利申:冇課,聽youtube
其實上季開始都係 d套路開始比人睇通
耶同真高廢左武功 我地當年既改革就無左一半

而家仲要個個都唔爆得唔衝得
一係話攰啦多比賽 一係就唔知乜藉口
事實係我地得巴丁同250係跑狗 最多加埋添巴

唔係話慢人唔得 我地做得好好添 但有d時候就係陣容上要d唔同元素球員

最慘既係爆得既唔扭得 兩個都接近直線盤球
而家既250 已經唔係利果個250
想靠個人能力真係難 而呢點就係強隊破唔到局需要既野
冇臭隊之後都冇人頂佢
又要一次過放走哂阿路同芝士腸
又唔敢用阿旺
Saka傷埋之後
宜家hold到ball應該得250佐哥 真高同耶
250未夾好
真高岩岩傷好又唔敢用
耶狗仲係成個傻仔咁
佐旺唔敢用
睇通唔係問題
可以變
問題係今季冇乜買前場進攻球員
想變都冇得變,仲要賣晒啲進攻球員
耶又靠唔住,又唔敢出青訓
250已經唔爆得,得番少少盤扭
後防又話買咗花哥同mm防守會好咗
今季防守反而仲差咗
唔係raya之前幾場咁多神救
成績一定會仲差
而家變到隊波攻不銳,守不穩咁
不過今季防守都唔集中 除左歐聯
PSG果場就真係唔錯
我屌你老母
之前幾場托哥頂奧哥都算係咁
反而耶條撚樣又唔肯接受現實踢翼
佐旺對中下遊隊好使好用, 達sir都唔敢用
耶出嚟踢咩位都廢
鏝唔賣就唔駛怕rodri傷
根本rodri替代品黎
無左奧隊 成隊迫搶系統接近打柴 唔係個別球員懶
而係無左個指揮 佐仔又唔係成日出

除左呢樣 上季生波都係靠薩卡 奧 白 有就有無就等托沙救
巴丁無期望無威脅

無威脅唔係指佢入唔入到波 有無助攻

而係你拎住個波個陣 阿豬阿狗都識守你 無變化

只要唔同你直線鬥跑基本就唔會點輸 咪變左你進攻泉源壓哂落薩卡度囉 而薩卡無左奧又威力減半

上季死球同防守係我地遮醜布

所以點解之前有人講烏克蘭mm>巴丁

At least 進攻層面係, 防守一定巴丁好,效率一定巴丁高

Overall排start都應該係巴丁>梅

但單講進攻 兩人係無共通點,跑得快唔係代表兩個球員似

梅雖然end product都係嘔血 但佢係左邊就係可以1個爆你2/3個 引協防 拉到空間比隊友 而巴丁只會塞車同撞牆

Ps 我只係講戰術用法 唔贊成高價買梅

同謝雲奴差唔多級數 肯定唔值50m以上
佢肯踢 但慢落唔到底 左腳廢又出唔到大位

都係係度妹下妹下 最多係保護到球權

進攻上都係0作用的
鏝唔賣就唔怕佢傷 反正佢一早比洛迪傷左先

呢個好波但傷太多 同富哥一樣 出唔到場講咩都假
其實對李城,Southampton係試多啲用旺嘅好機會唔知對車利同紐可以點排陣。呢幾場更加冇可能直接用旺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞