【殘陣鬥利】阿仙奴24-25 球迷討論區 MMMCCCXXXII

644 回覆
2 Like 14 Dislike
打籃球就係黑哨
TAA踩傻唔計
美連奴本身定位係左8替補,負責頂rice個位,或者可以係俾派休息,移rice去6號

其次佢都可以做攻中替補,不過作用同奧隊就好唔同,譬如領先嗰陣可以換佢落嚟增強防守,同時俾奧隊休息;

另一作用就雙塔戰術,進一步解放傻哥嘅活動能力,如果美連奴喺場上面嘅話,即使傻哥離開咗位置,前場都仲有一個傳球目標/支點球員,好似上場打修咸頓咁,巴丁入嗰球就係傻移去右路,中間留俾美連奴插上,吸引咗兩個守衛,遠柱嘅巴丁就空哂,甚至尾段仍然落後嘅話,可以直接打燒味戰術,類似德國隊咁(褲腳+傻)

呢套戰術我認為練得過嘅,多一套plan總好過少一套,咁算唔算有效暫時好難下定論,上場都係試咗半個鐘,今場又係,加埋都只係一個鐘左右,沙列巴攞咗紅牌之後成個部署都亂哂,不過今場要屌嘅都係牙達㗎喇,最主要係換人有問題

第一個換走應該犯錯嘅托沙,留返丁力喺前邊做反擊重心,其次換牙旺好過換奇異果,主要唔係奇異果嘅能力問題,而係位置問題,我哋咁耐以嚟都未試過出逆足中堅,咁做有多少危險,我見唔少人都講可以拉rice客串,或者移賓白入中間,派對打閘,我當時睇波都係咁諗,同埋出牙旺,前場就可以用傻(支點)+旺(組織)+丁(跑狗)組成一個簡單嘅反擊鐵三角
唔計愛隊光環喇

啲球證真係好能重手
今場肯出旺未
而家奧隊傷+中路進攻死火,長遠黎講都要試旺架喇
英超球證=連燈仔
真係好憎阿仙奴架
唔只係阿喇
其實其他隊都重手左
星期六一日收5紅
至少要早少少後備落場啦
肯向前帶得生個波,有一球直頭好似奧哥咁返落後場幫手運得返個波上前
重手極都唔會搞曼城架啦
最主要係成班曼市球證係度圍威餵
班殘種死10次全家都唔夠抵消佢話嘅罪行
LM
正解 如果琴日車VS利果球波 係阿仙奴做 都會係紅牌Last man
失敗係咪要加一場
未出世
巴打
我覺得阿真係輸自己,拎唔拎到冠都好,其實係覺得阿嘅心態仲係未到拎冠軍,我或者上面未講得好完整比你有咁嘅感覺,我想講嘅係呢兩年真係得阿係挑戰緊鏝係英超嘅統治級地位,係呢個層面上我都係講事實。老實講我係舊登到宜家其實都提住自己阿迷切忌有自信,但同時都睇到英超球證係執法上真係有唔一致嘅判決。
希望對猁好似當年複製當年對車既rowe咁
出黎救世
唔好覺得旺做到啲乜,一柒左會對佢影響好大,唔建議強強對決出佢正選
有冇人已經開始恐懼4連敗
其實曼城都好危琴晚一球意外逆足世界波,一球爭議死球先勉強擊敗榜尾,相信總會失多幾場分,或者拎唔到9字頭。反而利記琴晚留住力休埋M10 Diaz都仲可以輕鬆贏,我而家驚利記多啲當計返上季分數,曼城跌少少,利記升少少,我地都需要維持到先有機會
要靠佢地就不了
nben認真傾波 如果星期日輸比利 我地可以專心前四。
我地八場有三場打少個
頭兩張紅針撚到仆街
冇錯,雙手推落去閘埋竟然呢度有人話係清脆閘到波
真係唔知講咩好
個下明顯係要俾罰球狼隊,但冇表示
都未講成個人企係度有冇阻龍門陣間又話我地都係咁樣阻龍門點點點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞