[LoL]英雄聯盟 S14世界大賽討論區(1729)

665 回覆
3 Like 3 Dislike
找對比上年geng打blg時的陣容相同之處

nuguri如果無退役
BIN夠唔夠抽
Fly will take NA first world championship
作為delight死忠都不得不承認佢今日打得好差
所以有時T瘟幾閪都好
例如17年打後,次次世界賽都話咩史上最弱T1
結果去到最尾都係要寄望佢哋打贏支那
邊隊帶住多蘭 , 真係唔好諗住外戰bo5 有得贏
淨係識打內戰
粗聽廢翻 有錯任屌
Zeka “我覺得 HLE 已經陷入了輸波mode......希望至少 T1 同 GEN.G 獲勝。”
https://youtu.be/HnRXio6-GYc

Q:同BLG比賽嘅感想
因為打得無對面隊好 所以都無咩好講
有好多粉絲支持都無打好覺得好對唔住佢地

Q:一開始點準備對戰氣勢正旺嘅BLG
因為BLG係瑞士輪以3:2出線
所以我地都準備充足去應對
但太多令人遺憾嘅地方

Q:明明第一場贏咗氣勢好好 但連輸三場嘅原因?
第一場我地用準備好嘅BP 打得都好 所以順利咁贏咗
但第二場開始輸嘅位去到第三場我地都仲係做得唔好 無限Loop
氣勢上都因為失誤而變差

Q:第四局最遺憾嘅位?
明明有好多贏嘅機會但都無好好捉住反而被對方打返轉頭

Q:Zeka用賽勒斯依隻英覺得點
團戰嘅部份無處理好 所以好遺憾

Q:世界賽覺得最遺憾嘅瞬間
今日團戰部份對方都處理得比我地好

Q:會唔會支持T1和GEN?
雖然我地輸咗,但都仲有LCK戰隊
我會祝福佢地可以贏返BLG

Q:咁你係咪會支持埋WBG?(下場WBG VS BLG)
我都係優先支持LCK隊贏先

Q:隊友入面,邊個係最可惜
應該...全...部...都...可惜嘅
但完場之後見到賢哥(Viper)係度復盤嘅時候
覺得都係因為我打得唔好所以輸咗場比賽 好對唔住隊友

Q:你希望大家點睇今年嘅HLE
老實講我以為我地嘅好氣勢會延續去到世界賽
打好世界賽 有個好結尾
但估唔到世界賽咁快就出局 真係好可惜

Q:同粉絲講幾句
首先好多謝咁多粉絲們嘅支持
今日有好不足嘅地方真係好對唔住
會為LCK好好應援

Q:同隊友都講返幾句
由春季同夏季再到世界賽為止
隊友依一年嚟都好努力 大家都辛苦晒

Q:同T1 GEN.G選手們都講返幾句
一定要贏返嚟

最後同記者講:
對唔住 因為心情好Down所以訪問都做得唔好
冇啦 今年真係LPL
Bin同Elk真係有啲料
清瞓咗?
今年MSI漿贏BLG冠咗喎
T瘟今晚就算過到TES 俾盡4強料
何妨可能過唔到
尋日嗰場之後
機會不斷增加
上年jdg拎完msi我都係咁諗
係得viper有操作
其他就算…
提前比佢打blg tes 可能會
宜家睇到hle咁樣
會小心好多
佢玩兩場Ahri表現差到
mola 今年全華班奪冠
我係中國人呀屌
Doran Peanut Delight
Delight 第4場都真係輸得好嚴重
Peanut>viper>delight=zeka>doran
delight除咗第1場之後就毫無表現
最尾1場佢仲要下下唔保viper衝咗出去
同左手比 zeka係失色
自己紅方ban aurora 放yone 真係藏招藏到下年
嗰年根本係T1幫drx 特訓的成果
其實得doran troll
Peanut嗰種嘅最多話發揮得唔係幾好
同埋xun都係咁
Peanut係最後一場波比先發揮差咗
其餘3場都冇問題
預期表現
反而viper delight真係失望
viper bp被犧牲冇計 肥閪除咗第一場之外完全冇表現
rakan 係影響好大
On main rakan 之前都係
見佢連玩兩場 都知佢有戰術略價值都唔搶唔ban
反而焦點ban Ashe
hle明顯分析 data唔夠
第二場隻蝎子好撚廢喎
上年JDG係贏太多無乜點輸 耐咗好難調整 加上俾T瘟陰鳩咗
上年瑞士輪打BLG乾淨俐落2:0 今年打G2都滿頭大汗爆3兵營靠G2失誤先反Cap到
對其他唔俾機會嘅隊咁打一早輸鳩咗
T瘟版本理解無上年咁透 BP由油王盃返嚟無好過
睇埋依兩日8強 BP調整重要過選手ID
仲有無選邊權要贏BO5 點都要紅破藍到
唔係就5場Blue 100%勝率
btw唔排除T瘟紅破藍到2:1領先 Game4鳩Pick Game5心態爆炸
全華班奪冠強國肯定成地精
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞