[LoL]英雄聯盟 S14世界大賽討論區(1729)

472 回覆
3 Like 3 Dislike
尋日泰山贏左 佢輸到
今日左手咁勁 佢左手fanboy 一定勁開心
提都廢事 啲人慢慢燈飽佢

G2
HLE 完全係跟住BLG個PACE去打交,BP 處理唔晒RAKAN JAX
其實放ASHE 應該有方法處理到,之前個場VIPER一直贏緊錢
1.005>1.01
公道 見到話ZEKA表現最好真係R哂頭
明明G2 G3 AHRI廢到核爆
JG對住上中兩路都爆線 都好難做到咩
玩啲套首先要有兔
係 由期第四場
20分鐘之後BLG不斷搵交打
HLE無時間處理兵線就逼住要接
收益翻左成倍
大家可以按埋層樓了
花生呢啲抬地板唔會有隊要你睇吓dd同kellin
花生未完約喎
花生呢啲抬地板唔會隊要你睇吓dd同kellin
viper咁撚勁 唔撚比個bp佢carry 輸教練啦
多撚就費事講
Game 4巴龍個波 多撚跳上去比人秒左
多佢前面頂住4打2唔信打唔贏 攞埋巴龍+龍就好好打
漿豬醒醒定定唔好衰比其他人睇
Q:你們今天也選出了兩次阿璃,其中一場搭配夜曲,與 LNG 是相同的陣容,昨天 LNG 的 Zika 選手說是因為對手的下路比較強勢,所以必須選衝 AD 的陣容,今天你們會有這樣的選擇是基於什麼考慮呢?

HLE Doran:對於陣容選擇,我覺得不用過多的探討,感覺都是沒有意義的。不過我們在 BP 時更多考慮的是拿出我們會有不錯發揮、然後選手有自信的英雄,圍繞這兩點去做 BP。

Q:你之前也與 LNG 的上路 Zika 交換了隊服,今天很遺憾都倒在了八強,會想怎麼樣與彼此打氣,相約明年見呢?

HLE Doran:這次我與 Zika 的確都很可惜倒在八強,但這並不是我們最後一次站上國際舞台的機會,所以接下來有機會能夠在國際賽的舞台上相見的話,希望都能以更好的面貌見到大家。

陣容選擇真係沒有意義,pick乜比你都輸
Delight=Viper>>Zeka=Peanut>>>>>>>>>>Doran
MAIN CALL個個有責任,邊線唔夠BIN打都影響好大
明明GNAR 一定要打到優勢先打到JAX,DORAN都有酒桶架唔知做乜唔拎

HLE其他人邊線無野做就 全部聚係野區搵機會被迫係咁打
不斷接團接到輸埋,係咁既話不如大家一齊拎大後期AD 打打打算啦
doran game2比人連殺兩次果下我已經估hle玩撚完佢同花生而家國際賽打唔到逆境波
尋日scout輸左 我贏左
其實hle應該ban柒或者搶左on隻Rakan
無左隻野佢又變返鳩流流
Hle頭3pick俾哂上中野
RJ陣
多蘭條友 比隻黑鬼佢咪算囉 老老實實玩坦 成日玩啲make play角把鬼
連贏兩日
聽日T1 豬埋 你天粉咪連贏三日
Scout出局佢開心到跳起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞