覺唔覺得自己有生之年會經歷一次打仗

325 回覆
466 Like 152 Dislike
好多連登仔好想快啲打仗一齊死到真係打果日實嚇到賴屎,無電無水無食物,見到平時嘅親友係你面前死曬/變到甩皮甩骨
想打仗果班人都唔會係啲機槍前面衝
會推啲人上,都係無權無勢無錢無知識既工人農民社會低下階層
中國人口咁多,死幾千萬都真係未輪到香港人
幾年前聽連仔:中國人最鍾意打飛機
今日先明白當中既寓意
我已經租左幾個迷你倉放午餐肉,到時後宮多到傻
講就兇狠,做就碌撚,現實係成班連登仔第一時間走先,再係到開Post曬自己點走到/享受新生活,然後恥笑俾人捉做炮灰走唔到既毒撚
窮人認為自己本身賤命一條,都冇野好輸
睇吓會唔會打仗後可以洗牌比到自己假希望
最簡單解釋就係中二病發作
無所謂啦 一齊攬炒
反正依家都活得麻麻
打扙喎 唔係你死就係我亡
基本上冇人會守規矩
你投降唔代表會安全
你爺其實有先見之明
不過要解決唔俾蟲蛀係難題
投降唔代表安全 但投降比起唔投降更安全
歐俄就係咁on9點睇
真係當美國係正義超人
呢幾十年美國攻打過其他國十次以上
全球超過80個國家有700個以上軍事基地
個世界愈黎愈亂你確定係因為美國佬好想幫人
搞手求打個和咁
公道講句,樓豬只係表達自己淆底怕捲入戰爭,同好想打仗洗牌果啲傻人唔同
連登仔2019 set下路障都話係打緊仗呀
如果見到粒炮彈爆
應該當左外星人打到黎咁
幾時有唔亂過?
都危危地 你有無發覺電視網上都播得越來越多打仗新聞 但大家好似已經習慣晒 有朝一日突然都開打都唔奇
以伊俄烏 班最大剩係係電視憤怒咁講幾句野 班平民就一車車送晒死 佢地就繼續係後面享受生活
仲諗保護家人
諗點保自己同軍隊先啦
中國係即將內戰
佢地外匯短缺但同時自己亦種唔到/夠糧食
變相佢地一定要用美金同外國買eg大豆
所以佢先咁急要搶香港d錢
跟住落嚟應該係社保退休金「發不出來」
緊接饑荒

你知大陸果d人好那癲
佢地唔係嬌生慣養嘅香港人雞都唔夠膽劏隻
大陸地方政府試下斷佢地米路呀
即時暴動比你睇
佢地班友夠膽殺官的唔係講玩
既然都能殺官道肯定唔會中央政府支笛
仲要中央政府無錢比方政府
真係啋你都傻
會變軍伐割據
用mouse同keynoard打
都真係希望會 到時弱肉強食 適者生存
兩粒彈射埋黎無左半個香港啦
香港咁細其實十秒內可能已經炸爛哂
咪玩啦
香港依d重要城市
真係打仗必定被摧毀

再唔係
香港附近都有核電廠
人地攻擊發電廠香港又係身在核中

咩身在福中,笑了
係你咩都唔識
黔驢一樣以為自己無敵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞