覺唔覺得自己有生之年會經歷一次打仗

325 回覆
466 Like 152 Dislike
如果打而令香港唔使返工,呢件事可以pay attention 多d

但分分鐘你都係返工
二戰日本人要入集中營喎
歷史上排華都唔少
Wfh好過冇啦 可以瞓晏啲
批鬥有錢人咪得
不過要有膽識 唔驚死
依家港警成套架生,水炮車,裝甲車,反恐gear,其實半軍事化過大陸公安,直頭係武警個邊水平
大陸武警講白左即係解放軍的"民防"單位,鄧小平年代部份解放軍單位改編為武警名義上縮左軍隊編制,其實真係打仗又可以馬上進入角色
港英其實"造福"左特府,留低一枝其實有能力執行半軍事任務部隊,依家一旦有乜緊急狀態特府基本上警隊大晒
呢套,咪就係準軍事機制咯
因為啲傻閪毒撚冇正常社交生活冇朋友人生冇意義
咪會咁撚多幻想 諗埋啲不切實際冇乜可能發生嘅嘢
有錢佬有近衞軍
女腫警屍單嘢,已告訴你,港共黑警早已落水,協助中共備戰.
啲人仍然以為''反走私'' 出事.
操好pussy
打仗獻西
他朝一日肯定要打蛔同蝻
用難民身份去到文明地方都重係繼續之前弋套
不受教化都算
做水蛭吸食發達地區嘅救援金aka當地稅收不特只
重要要求人地政府聽哂佢地意見去施政立法,美其名曰支持多元社會,實際喺度反向歧視當地人

班垃圾左膠應該帶埋LGPT班woke撚同埋班蛔蝻一齊強制遣返出境返蛔蝻國家
成班都係地球癌症黎
不撚知所謂
做帶路黨

Sir this way
依家西方大國個套不成文玻璃天花板機制基本排除左非白人進入最頂層,當然實有人舉出英國位巴基首相,但睇下人地家族先,幾世人早已經融入英國商業上重勁過白人,表面上左膠甚至LGBTQ但實際上有色人種永遠係被管治個批,升到頂個批可能係三四代以後,除左外形已經完全係土生
人類太多,打仗清減人口係遲早嘅事
中國打台灣 其實真係好有機會打
香港到時好唔安全 因為戰略需要
香港人要徵兵服役
希望有生之年可以打返香港返嚟
😂😂😂
唔覺會
都係個句,冇人想打仗,我都只係想睇動作片唔想親歷,但睇番依家局勢,戰爭其實就響身邊,以色列就好明白比人惡先有和平,玩到傳呼機炸春袋人地先會求饒,好多時,係污槽野有人背後處理左你唔覺
如果覺得會打仗係人生loser嘅咁我唯有認咗佢
但我見bill gates都買唔少農地。。。
連登仔不嬲都唔驚打仗,你睇佢地見到加沙炸到咁興奮就知啦
今時今日你試吓咁做,喺英美奧家,告到你個政府反皮你要記住,入咗籍嗰啲就已經係公民,你民主國家點樣可以無啦啦捉一大堆華裔嘅本國公民入集中營?納粹咩
ching 專業,受教了
認同中美自身都有問題,同埋一定唔會咁戇鳩打生打死然後比歐盟﹑印度之類嘅勢力執雞 真係去到依個地步,好可能射曬核彈滅埋其他國家了
希望支持打仗嘅人
第一個死先
同樣情況適用於個幾億中東包頭人口
傳呼機BBQ真主黨spring pocket呢下,出神入化到編劇都度唔出,反映以色列人好明白要能打先有和平,現實就係咁殘忍,冇咁認知係會比人蝦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞