覺唔覺得自己有生之年會經歷一次打仗

325 回覆
466 Like 152 Dislike
打仗都要返工
人人做黎生
先破後立
屌你講就凶狠

到時俾人推上去做炮灰

屋企人比人夾住咪又死死地氣攞枝槍指住台軍
八國聯軍 列強瓜分 割讓
細個成日讀到呢堆詞彙
香港啲人會繼續返工,打仗嘅國家都係黑暴,唔好阻住我返工呀屌
打仗更要你番工保障生產唔番工應該要軍區法處置。
唔會,人類已經純化晒,大愛左膠只會越嚟越普及
因為原則上老解唔可以直接係香港行動,所以港警自然需要承擔老解部份嘅戰力。
就算外國嘅警察都唔係咁高戰鬥力
真槍同炮彈聲,同你打機睇戲係兩回事嚟,香港人落場應該嚇到變鵪鶉
買午餐肉同水
駁唔到 事實係打仗窮人同底層嘅人先係過得最慘
2戰時德國日本人民士兵都好支持戰爭
而加無一個國家啲人想打
2戰時德國日本人民士兵都好支持戰爭??
只係歷史假象.係當權者想打.
制做民族主義.仇外主義.大量宣傳,好似好多人支持打仗.

漫畫書有以下一段說話:「歷史都是假的!」因為歷史永遠是勝利的那一方所寫( 勝者為王 敗者為寇 )

革命人民發起.戰爭當權者/獨裁者發起.
歷史中有咩嘢侵略戰爭,係人民發起??

remarks:
二戰有兩個當權,而有實力獨裁者出現:東條英機,希特拉.
而現在有邊個當權,而有實力獨裁者出現??
FF?打緊喇喎。

中國同美國打緊冷戰,連中國官方都有提過;俄烏打咗兩年,而家仲打緊;以色列同伊朗又啱啱開拖;南北韓最近又開始互相挑釁。

建議你留意多啲時事,唔好活喺自己個世界。
怕死個個人都係.你會唔會ff中六合彩?
仲有試想想.如果中共或現今資訊唔發達,
日日睇抗日神劇,
日日講抗美援朝.
大把小粉紅好似依家咁,講老美阻中共發展.
要成為世界命運共同體.

將D人去日本,用日本貨消息隱藏.
外國資訊唔給你知.
你會唔會覺得, 人民好支持打老美,同日本??

remarks:
有人想發動戰爭,而且陰D陰D做左好多野
冇話懦唔懦弱既 一早預判好戰果 冇必要曬時間反抗
依個國家唔值得我留一滴血
投降比人處決比起戰死更光榮
明日就是世界大戰?
https://lih.kg/3770858

中港局勢可能極速惡化.而偷襲珍珠港或哈馬斯打以色列劇本.可能在南海演出.
https://lih.kg/3681201
其實成個世界無時冇克打緊

只係戰爭早已轉 型
衣家打仗邊使明力明槍
乜唔係講緊窮人對有錢佬咩
呢個就係香港精神,有咩事就送晒啲人上去,保住自己,講自私冇人可以同香港人

咩國家榮辱咩?都可以即刻出賣
而家唔同以前,你見俄烏戰爭都係集中係某幾個點打,但俄羅斯境內,大部份都處於歌舞聲平和平狀態,點解?背後原因都係因為俄國係擁核大國囉….

核震懾威力唔好睇小,自從中國試射咗東風31ag後(唔係最勁東風41)美國而家應對台海問題,都係叫雙方冷靜啲…

愛因斯坦講過:「第三次世界大戰將要使用的武器我並不知道,但是第四次世界大戰將會用木棍和石頭開戰」

美國都要考慮好多嘢,美國人民可以為咗防守台灣可以去到幾盡?美國係咪已經準備好應對第三戰?

連最強態度的侵侵都話,台灣離美國太遠,而台灣又離中國咁近,要求台灣未來增加多啲軍防,你就知美國態度
2019打咗啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞