覺唔覺得自己有生之年會經歷一次打仗

325 回覆
466 Like 152 Dislike
你有江湖關係嘛
因為俄豬想食人塊地囉
老美想佔你香港甚至中國咪會登陸掃場
咁你話佢有無需要
其實諗咁多又點,身為普通人都改變唔到啲乜

如果窮到閪又冇人冇物嘅更加冇乜好驚,因為都冇乜嘢好失去,不如早死早投胎仲好
其實好睇戰爭目的
唔係要佔領嘅話現代打地面戰係好on9
靠估:XG人或已身署甘容戰爭中,有某個%機會成為甘容炮灰(持有嘅課蔽/才貌知橙自主使用權大幅減低或被強精用作君快,或才橙一夜之間被青檸)

非常希望係估錯
其實唔算ff
依家國際形勢不穩 真係會有可能性
不過香港最多係被波及 打就冇份架啦
睇返22年一月嘅日內瓦談判咁僵其實就預咗肯定會打

本身當年玩休克療法同埋俄羅斯掉低中亞五斯坦就有一半算係比美歐水嘅 反正東歐啲衛星國同埋波羅的海三小國都反水,咪諗住順水推舟解散蘇聯自己單飛然後同歐美關係正常化,甚至去到促進歐俄一體化,資源國同工業體互補,你見葉利欽去到美國笑到咁開心就知佢覺得解散蘇聯係好事啦,大部分學者對於蘇聯解體後嘅資產拍賣都係話阻止蘇聯復活嘅政治目的大過經濟效益,但係後尾歷史大家都知承諾中會當民主化後嘅俄羅斯係盟友完全冇兌現啦 人地國家一鑊粥咁 咪政治強人上台囉 俄嘅鄰國要入北約你又唔stop 08年格魯吉亞已經試過一次 一路去到民族同源嘅烏克蘭入約 比你你都打啦 14年就局部戰爭警告 民間戰火係烏東未停過就唔講啦 明知山有虎 偏向虎山行 咁打起身都好正常 你望返其實EU都係蝕底㗎 又要援助烏克蘭 又冇咗廉價能源供應 啱啱起好條北溪二號又被人炸鬼咗 工業本身冇幾多㗎啦 都要比美國用環境安全同工業補貼挖走製造業幫自己製造業回流

成件事係好on9㗎,不過你望返其實有紋有路,至少係打完局部戰爭再全面戰爭,而家老共唔好話台灣啦 金門都未大膽到直接食而係慢慢同化 你望到threads上面咁多台仔屌鳩文化入侵其實就係好例子啦 根本唔需要特登做啲咩 老共本身個人口同國家體量就咁大 毛毛年代玩完咪正路發展 你文化上雖然發展跟唔上經濟發展啫,但係計體量都壓死你台灣啦呢個客觀事實嚟 就算你再提防都冇可能阻止呢種同化㗎啦 除非返返去老蔣年代戒嚴咁 講支語就處決如果唔係其實台灣就係慢慢等肯定入到口嘅餸 點解要打屌好簡單 你去曬所有term 單純描述一個世界第一大、擁有唯一全工業鏈條嘅國家,要同化一個政權唔同但文化同自己某部分(閩南泉漳兩州)相同嘅島,其實你都知只係時間問題 真係而家郁手唔單止搞到經濟仲衰,仲可能會改朝換代,比你都唔會打啦
搭轉飛機就可以經歷
新聞日日報打仗 邊度打邊度都可以話FF
係香港有希望既轉機
你保得住條命先講啦
最多咪炸下碼頭機場軍營
我真係慶幸身在強大既國家

世界五大擁核武國家
聯合國五常
背靠美國
北約成員

真係打仗都唔怕
中國主動打美國唔會贏到,掉返轉都係一樣,幅員大,大把地方可以匿埋,一去到本土擴闊戰線就變消耗戰,大家都冇so
人類歷史上過去1000年好似無核武
你知唔知紅磡官立中學二戰比美軍空襲過
真係打全球核戰各位可以鳩衝入鋼鐵兄弟會
無咩所謂,反正都係死,點都搏
台灣一早講左,開戰第一輪飛彈就會射香港
你俾人打就有on9
係!懦弱嘅人總有借口俾自己,包括將自己妻兒送上俾敵方任人魚肉,最緊要保住自己條命
叫佢慳返啲彈,香港依家對中國冇乜價值
深圳都仲有價值啲
俾槍你都唔識用咁係你廢!好簡單嘅機㭜講撚到一定要人教先試咁
希望香港可以受到徹底嘅核打擊
將反中亂港
反動黑暴
破壞香港嘅勢力
徹底清除
炸到一乾二淨
連根拔起
渣都冇得淨
共產黨: 哦 係咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞