【動畫】BLEACH 千年血戰篇 [12] 聚於此地的眾人、以刀劍兵戎相見

578 回覆
18 Like 2 Dislike
唯一污點
有無人覺得以前動畫既完現術篇畫風其實都幾唔錯。
感覺上千年血戰篇作畫係靚咗同細緻咗,但丟失咗以前果種乾淨簡潔既優點。尤其係血戰篇啲人物身上打既光太多。
當然其他方面,血戰篇係完勝舊TV制作。
一護同銀城最後打個場印象都幾深刻
友哈:竟然睇唔到茶渡會輸嘅未來
其實我都覺得完現篇作畫係最好千血以靜態嚟計贏哂,不過動態作畫真係有啲唔及tv340打後
藍染型到cls

我係雛森真係頂唔緊

呢啲先係有魅力嘅boss 宿儺之流真係幫藍染挽鞋都唔配
虛藍染真係柒到..
我會當美美蝴蝶藍染係最終型態
淨係十刃都屌打佢啦
詛咒之王即刻變凡夫
其實由虛圈到完現術篇個畫風都唔錯
我覺得3大黎講既top
加埋虛化月牙d黑光
打鬥黎講 整體感覺>血戰
但係靜態同氣氛黎講 血戰暫時都係拋緊
Q689:關於最後進行的聖別,邦比和巴茲比能繼續使用聖文字,並沒有發現能力被剝奪的跡象。考慮到他們是比較年輕的一代,從古老的滅卻師那裡依次接受了全部的聖別,因為當時想要的力量的量足夠了,所以他們能夠存活下來嗎?

A689:古老的滅卻師、虛弱的滅卻師會依序奪走足夠數量的力量。另外,由於巴茲比們更年輕、能力更強,它們對聖化的防禦力更高,只是力量被 "削弱 "了。

完全無視劇情
完現術篇既打戲真係好過前面好多

千血特效加好多冇得直接比
完現術篇特效唔算多,但一護銀城既打戲真係好深刻
尤其個動感
銀城嗰場final反而係成套bleach最流暢
尤其一護狂𣊬步劈鳩銀城嗰幕
漫畫浮竹呢part 有講咁多?
記得我唔知頭唔知路就睇完呢part
對靈王係無乜概念
原本一出場係開party feel依家走哂笑位認真好多
完現術篇係一開頭難頂啫
其實班友能力幾過癮
尤其「表哥」月島
認親認戚既極致
當年成日潑墨咁其實唔係好清晰發生咩事
動畫清楚好多
Brave Souls特登幫藍染重新設計咗個最終型態
係崩玉同鏡花水月完全融合型態
超型 但係本篇無機會出現到

屌你老母型到
動畫打鬥流暢度
銀城 6刃 4刃呢3場做得最好
千年血戰篇暫時都係玩特效多
總隊長個集算係最好
第30集「The Betrayer」先行圖

第30集 Staff
有冇黑棺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞