【動畫】BLEACH 千年血戰篇 [12] 聚於此地的眾人、以刀劍兵戎相見

402 回覆
17 Like 2 Dislike
成班企晒係度
一護心諗屌早知我自己飛上黎算
似係隔離音柱譜面,要CD
Part 1嘅第六七集真係冇得輸

今日睇返漫畫
漫畫一護同友哈響呢個時間係零打戲
一上到去就成個on9仔咁斬死靈王
動畫將最終戰嘅打戲提早做出黎
睇黎下次最終大戰會有修改

而且十三隊集合個情節都修改埋
浮竹治療劍八都做左出黎
漫畫浮竹出場比人個感覺就好似開party咁
動畫帶到個緊張感出黎
浮竹話唔係靈王佢病死左

唔想寫太長

我當屍魂界果班都係人類就算唔想再講作者都忘記晒自己設定
仲有生仔…..

但好想作者寫吓佢哋生前係人界咩人做咩事
十二番隊果個眼鏡妹會唔會係初代八番隊隊長後代
純粹覺得似樣
好多係屍魂界原生冇喺人界過
尤其貴族
佢係久南白個妹
一護斬破十幾支箭牢圍住佢果個畫面,感覺有少少致謝返第一次天鎖斬月亂斬開晒圍住佢d千本櫻果幕
其實屍魂界係一班由靈子組成嘅”人類”
不過身體輕啲 壽命長啲 用到超能力
和尚確認完千年後SOUL SOCIETY無事之後老定到
唔講都唔記得
最後友哈同一護講嗰段嘢
勁有當年藍染同一護講
你一出世我就睇住你 嗰種震撼feel

但友哈講太多搞到一護聖文字D上線
機制怪未開技前被數值怪打爆
打boss打到血量90%轉p2姐
姐係靈王為左保持三界平衡而比人做活祭品,但係平衡完嘅三界到滅卻師又係一個游離於規則外嘅存在所以比人趕盡殺絕?

優哈巴哈係想幫滅卻師報仇同埋創造一個滅卻師都可以生存嘅新世界先殺靈王?

漫畫太耐之前睇唔記得d設定有冇講到咁詳細

之後會唔會講埋點解冇啦啦要整個三界出黎,點解當初整三界又冇留個位比滅卻師優哈巴哈真係靈王個仔?定好似優哈巴哈話所有滅卻師都係佢仔女咁,所有人都係靈王後代?
中間和尚果段想表達d嘜,睇完結局都唔明
動畫加番d戲真心正
根本無人單挑贏到友哈 傷佢都未必做到
原本預一護會失敗,到時就將佢整成新靈王

點知友哈吸收咗靈王右手,直接變成新靈王嘅其中1個人選
唔知動畫會唔會整埋小說開頭
京樂救返3刃之後佢望住俾和尚固定咗嘅友哈條屍
然後話難怪藍染會話屍魂界噁心
好難想像友哈呢啲咁強勁嘅男人會變成一條任人魚肉,反抗不能嘅屍體
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞