[佔中十年] 依家諗返起,其實都幾不可思議

201 回覆
512 Like 32 Dislike
的確幾不可思議
當年HSBC咁樣俾人紮營就大半年先趕走人
其實佔鐘係無啦啦啲人行出馬路閘住啲車開始
完全唔覺戴耀廷有咁大號召力
成世人都無諗過可以喺彌敦道夏愨道龍和道呢啲大街上面任我行
鍾意嘅訓個覺都仲得
泛民主流派終極奧義:快樂抗爭
即刻坐底劉細良
仲有赤腳苦行
抗爭行為藝術嘅天花板
梗係
仲有免費水
其實果時啲人好有心。不過熱誠滿滿功能欠奉。

又咁講,攪左咁耐起碼將以前好多年嘅迷思一次過消除哂。
咩有暴力有用呀,咩所羅門魚會幫手呀。

亦令啲人明白好多嘢。
中國人攪社運係嘥鳩氣。
知道共產黨你唔打鳩佢佢係唔撚會郁。
而想香港有運行,除咗sir this way之外無其他方法。不過鬼佬啋你有味,即係唔撚洗攪

其實都係好事。令啲人唔好浪費時間生命做埋啲無謂嘢,專心諗下自己應該做咩先真係對自己有用。
條婆娘當日唔知點解無啦啦企左係我隔離
D人圍住佢不停問佢下一步點做
佢就不停叫人走

之後旺角搶返十字路口個晚又係班阻膠拉後腿
岑同周個班不停叫咪叫人唔好衝
等佢哋同班狗傾,之後成班人比人打到仆晒街

雖然佢哋宜家比人拉嘅理由唔合理
但係每次差啲做到嘢嘅時候都係呢班柒碌阻住晒
五毛又挖共產黨瘡疤
佔中三恥
一味靠黐
本土派係後生仔政治覺醒第一擊,只可以講香港上一代人欠左後生太多機會。
好似當年蘇聯資助某組織推翻中華民國咁?
唔知係咪回憶美化
14年係中環同19年既香港人
都係我見過最nice 最團結 和諧既香港人
6. 香港主權移交之後,一直得泛民同埋建制兩大派别,冇諗過佔領期間會衍生第三大派 -- 本土派

但唔太認同依點 不鳩嬲都有
本土派根本唔認同佔中
係真
因為當年係冇諗過有佔中,係當年黃之峰衝左入去公民廣場先焗住開始
當年我諗好多初期無參與嘅人,應該都只係估同遊行差唔多,表達咗訴求最多2,3 日就會散...
點知一開始咗,發展就意想不到,及後2019...
咁多人miss左2016年果晚!
本身戴耀廷係話10月1號「去飲」

咁應該有人落左指示所以無任何事發生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞