Mr. 重組出歌,但冇預主音Alan Po份

578 回覆
506 Like 39 Dislike
依啲場面
唔係度嗰個都幾肉酸
成班男人有咩唔妥咪拆掂佢囉,隔空傳情咩,駛唔駛擺和頭酒先齊人出返歌?
我諗太多分岐
BTW好鐘意聽佢地
Fans都想佢地人齊
首歌都比eason拎埋
冇記錯好似係Ronny主動撩番Mj
嗰陣唔記得喺fb定ig見到佢哋自拍都嚇一嚇

不過Ronny又係幾慘
另外幾個冇band夾都有啲作為
印象中佢好似做過下保險又做過下PT但都搵唔到食
最後先去投靠TVB
真 最正係佢地 比布布搞亂哂
所以希望係alan有solo約喺身所以冇得歸隊住
最早嗰幾隻碟不得了
好似搵左養濤做主音
應該係呢首歌腎仔俾Eason唱,並唔係Alan唱「佢」,如果唔係個韻味當堂唔同晒😂
2024仲留喺南深圳就係藍
打鼓彈結他是但搵個都頂到你啦
無主音仲好唔好意思蒲返頭
alan po 簽左sony咪無份囉 有幾複雜呀
轉名叫 Mr. Children啦
講嘢成隊小學雞咁
Mr. Tam
作曲:Alan Po
之前睇alan上節目仲幫手解下畫話冇不和, 只係暫時各自行下唔同嘅路, 轉頭班前隊友咁樣點名話佢
邊一邊衰先都好, 戲都唔做嗰邊真係蝕章啲㗎喎
如果係咁都好
名字作證
ALAN算識講野
係邊個唔想夾 心照啦
雖然覺得Mr.啲歌係由Alan把聲唱先最有feel
但搞到咁都冇計
有生之年應該唔會再見到佢地合體 興幸19年有去睇佢地十周年演唱會

冇記錯當初有人問mj點解唔夾Mr.去做紋身
佢自己答唔係佢唔想夾 係「有人」唔想夾
好明顯係當初Alan想單飛唔玩Mr. 其他逼迫轉行
首歌原唱其實就係Evelyn,MV拍埋都出過街,但唔知點解最後冇公開過
https://www.facebook.com/watch/?v=491565197622461
其實FIR新嗰啲歌都keep到舊時個style
始終Faye唔係負責創作嗰個
不過fans係跟人唔係跟style
勸個路人自己去wiki下布志綸係咪自由身先出黎鳩up啦 人地揹住個唱片公司約 點重組呢 我估佢都好無奈
呢隊Mr.好有FIR同信樂團果種無咗主唱既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞