Mr. 重組出歌,但冇預主音Alan Po份

578 回覆
506 Like 39 Dislike
唔怪得有一期陳蕾啲歌佢地有份寫
關咩合約精神事
啲人屌緊mr.重組唔預alan po
點解唔預呀?
係因為當初alan有機會單飛(仲未簽約)就話唔夾Mr.賣甩其他四個
其他四個被逼轉行
而家人地四個出黎做返歌咪唔搵Alan
就算而家Alan同sony完左約佢地都唔會搵Alan啦
仲講咩合約精神 根本唔係因為有合約在身先唔搵佢
咁都要消費Gary Tong同大飛哥
幾廿歲人咁撚煽情
真係毛管戙
當初仲玩搵到食?Alan個陣話各有各發展
個陣完左環球約我諗大家都好迷失?
佢做結他手但手嘢咁屎,可以有咩作為
唔洗搵食埋
你班黃屍又唔養人
個個成員都有feel
佢地4個而家靠咩維生
但係如果唔係Eason唱 可能冇咁多人知
冇抄歌點認咁搶口呀拿
啲戲屎到tvb 都唔要
識啲野
好癲 仲開開心心公開結婚
事實上佢地樂器係編得唔錯,唔會一支一味掃chord另一支就彈riff到副歌炸power chord,兩支都各有編嘢落去又會輪流彈solo
布生成日喺threads 叫春 出歌問做咩冇人嚟問我今次抄邊首 成個廢老咁
編得好個個都有一段
你個名
Threads 唔講呢啲野冇人睇
Threads就係要toxic鳩講先中演算法
「係啊,然後呢?」
幾廿歲人成個小學生咁開post鬧交
咁講真
如果隊嘢無咗個主音就即刻收皮到要轉行嘅話
你已經知到底隊嘢係靠邊個啦
過氣band who fucking care
香港計band sound冇program嚟講算有層次,個個都唔同style又個個都識寫歌編嘢
佢仆街單飛係但一回事啦
Mr 無佢真係就唔好搞
但你依啲所謂明顯唔係得一種解讀, 當初可以係帶頭杯人嘅唔想同畀人杯嘅搞紋身先搞唔成, 依家唔知道都可能只係因為吹鷄叫埋班唔係佢, 佢廢事叉隻手埋去做統籌畀人杯埋一份
佢只係做完共犯又唔想臭朵嘅仆街

所以我支持兩邊講清講楚, 攤開曬啲牙齒印出嚟畀大家評下理啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞