[月經] iOS集中討論區 (261) 9月20號門市先有機睇

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
咪係…
仆街新iOS個photo 勁難用
諗果條友係咪弱智
諗都知,邊有可能好過pro 2
一個入耳一個非入耳
入耳嘅被動降噪點都會比非入耳好
兩隻都用H2
apple 官網都講
pro 2 與 AirPods Pro (第 1 代) 及 AirPods 4 主動消噪型號相比,主動消噪效能高達 2 倍強勁。
X2
好似話要DESIGN 個位比你用AI

但個LAYOUT柒到傻
幾咁ON8先信好過PRO2
信仰唔夠

信徒: photo 功能好L正!
Icon 似小米好L正!
真係好睇你耳窿, MKBHD講到明佢耳仔係HOLD唔實airpods 4, 所以佢話anc差d係正常
我諗airpod 4得pro 2八成功能,但ANC就pro有優勢啲
你邊個宇宙黎
iPhone 16 pro max 有成8"咁大
20號個日係咪可以早排隊walkin買
相片係個介面直頭係撚狗
相片app個介面*
原來4K 120fps 5倍鏡冇得用
張單粒cancel掣冇咗
但仲係處女中
但airpod 4敲兩下燈位connect/重啟方便過pro 2篤背脊
今朝粒掣仲係度, 但已經cancel唔到架啦
D貨應該已經準備送去門市
有部唔記得cancel ?
係咪開左VPN/Adblock?
Ios3用到而家
呢個photos真係最撚垃圾,worst of all time當之無愧

幾肯定成隻app無做過user test就決定出
D ui勁唔consistent
Information density又低

勁多細位好差, eg:
• Video fullscreen左無得scrub
• Album list勁多空白嘥位
• collection又可以出album,下面又有album太相似好confusing
• search 縮到勁細擺到右上角,單手勁難用
• 無左tab bar,navigation 多咗好多無謂click,而且好易唔知自己去咗邊

明明咁多個層次唔同類型嘅圖片
以前分開幾版咪好,係都要整到一版過
睇黎apple ux team都幾撚亂

基本上無人鐘意呢個update
等睇18.5出番個tab nav menu
又換機?
而家仲係深圳
聽日真係送到上來唔delay 咩
係 試完話比我地知堅唔堅
Apple store係咪今晚12點就可以㩒 想㩒部自用
理論上係聽朝8點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞