[月經] iOS集中討論區 (261) 9月20號門市先有機睇

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
用緊14 pro , 電池89%. 諗緊上唔上16 pro 定15 pro ?
主要原因係14 pro 重
要就16pro
大家轉出貨未
20號送達
升左
覺得表現正常 無特別食電, Lag
大部份銀行app 都一切正常
4/10 - 12/10 仲要送貨有排等
希望可以更新早啲
仲係prepare to shit
香港冇人用sms
發覺telegram app 通知個數字好似奇撚怪怪 睇完個message 都唔會消失
忍手
蓄多幾個月錢再買新
免費買完後悔唔加錢
要你ISP support先用到
至少smartone冇
有新買新,起碼用多兩年
開始擔心聽日有冇機收
想問下門市幾時有現貨?
14PM升咗iOS 18,叉滿後啲電係跌得慢過之前
但一過80%電就跌得快
暫時總結,今年最正係16 plus
諗番呢幾年買iPhone嘅經過
12 Pro - App搶到Day 1朝早pickup
13 Pro - 本身冇諗住買,不過開賣頭幾日經過電訊商見到有機就買咗
14 Pro - 本身冇諗住買,不過開賣第二日有人話App大貨任買就買咗
15 Pro - 用gift card買等送貨,開賣後大約一星期就到手
16 Pro - App搶到Day 1下午pickup

細Pro依家真係易買咗好多
細Pro不嬲都冇人權 個個都追大機
如果唔追新色 基本上保Day1收機
對無乜運嘅人嚟講,年年入到去app無論大機細機都係搶唔到現貨

上次14PM就係開賣第二日有人話大貨所以買到,希望今年都係
年年做白老鼠
最慘係一出事

就用家問題、副廠問題
所以我直接等收貨算
覺得冇運就唔好追pickup 揀送貨算
反正自用嘅話冇所謂 pickup仲要入舖逼

我近幾次買iPhone係咁
11Pro追新色 Day1 pickup
14Pro 黑色 填錯地址追唔到pickup 又唔記得撳多部送貨保底 最後Day2/3棍到部pickup
15Pro 黑色 直接揀送貨算 輕鬆Day1
13/14 pro嗰兩年我本身覺得upgrade太少
又懶得同人爭
所以本身冇諗住買
但之後勁快見到有現貨
結果都係買咗

結果依家已經養成年年買嘅習慣
細個被教落一個sms要5毫子
從此冇再send過sms
要問下對方係唔係同台
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞