[月經] iOS集中討論區 (261) 9月20號門市先有機睇

1001 回覆
5 Like 7 Dislike
cmhk 我聽過有site已經operate緊
但一般用戶都係未用得
跟你部機light mode定dark mode
Watch要戴足全日俾人見到
換機週期仲長過iPhone
玩唔起奇怪色
但係今年連Midnight同Starlight呢兩隻普通色都冇
而家要用iphone mirroring既話
係咪要mac裝beta macos先得?
可能因為要推rose gold同jet black

但呢兩隻色真係好iPhone 7 feel
今年成個Apple watch lineup都超唔吸引
下個post標題可能要寫「香港有Apple Intelligence但係冇ChatGPT」
唔係嘅話又會不斷有人問「香港有冇AI」
最接受唔到S10邊框仲粗過S7/8/9
冇貼紙既apple 產品係冇靈魂
原生keyboard中文字體唔同咗
少少唔慣
同埋部機好熱

15 Pro
我intel mac+ iphone 15pm都用到

macOS 15 + iOS 18
岩岩update iOS頭幾日係會比較熱同食電
好唔開心
試下重新開機
去genius bar 搞
大家會升18定17.7
18啦 17.7 冇乜新功能
但2個版本啲電續航有冇咩唔同?
上網搵好似唔多人講,我仲用緊17.5.1
17.7 冇升 但應該正常電

18 一升完 battery maximum capacity 跌咗1%
不過做緊indexing 依加食電

你睇下iOS 18 啲功能有冇用 唔啱用就17.7
好咁用住17.7先仲未好慣個control centre
更新完,冇咗舊版嘅widget ,個記帳app要開番個app先入到數
想問下換新機過data係咪要新舊機都要upgrade 到最新ios?
而家舊機12pro用緊ios 16.7,下星期換16pro
到時炒得起就排到12月
而家呢個post名喺佢哋眼中係咪=

iOS (261)

其他字乜都唔理
厚面皮d問多幾間 有可能會多一百幾十
問完幾間如果前面開得高d你又唔想咁柒番番轉頭咪同果間講 喂人地前面開呢個價喎你開唔開到多幾十

唔怕麻煩一定係放Carousell dcfever 約人出黎交收不過好多無聊人開低好撚多 果d覆都唔洗覆 大不了最後出番先達
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞