而家Apple唧牙膏唧得咁撚過分,你認為幾多年換一部機先感受到新玩具既感覺?

377 回覆
245 Like 29 Dislike
蘋果唧牙膏仆街啲定三叔sony吸牙膏仆街啲
主要係打開之後個排版問題
都仲係用返正常手機排版
好多app做唔到因應dpi自動轉tablet mode
睇片嗰陣佢都係大黑邊, 最後個3:2 mon得60%左右係播緊片, 大咗但唔係真係大好多
呢個先係問題
其實 60Hz 真係冇乜問題……

利申:依家用緊 S24 Ultra + iPhone 12

(但係去到 iPhone 16 都仲係 60Hz 就真係 indefensible )

三個庇護工場工友
所以好多負皮
邊有咁多劃時代改進
啱啱放監?
刷乜撚?
暫時高階機先有adaptive refresh rate
samsung ultra同 pixel pro咁
講真, 我有AN既120同I既60, 唔覺得60就會窒,
但電腦MON一隻144一隻60就明顯感受到60係窒,
所謂更新率既窒我覺得只係比較出嚟, 並唔係肉眼睇得出
科技改變人類思想
人類思想改變科技🤣
我用緊12mini
對上係6s
有諗過轉Moto u50
同埋啲人成日話無創新(android 同apple兩邊都聽過),但點先為之有突破性既創新先

其實幾認同Edwin以前講過既一句嘢,當手機有新功能能夠令你出街帶少一樣嘢咪就係有意義有突破性既進步,依家既手機已經可以令你唔使帶銀包,令你唔使帶門匙,令你唔使帶車匙,就睇吓將來仲可以再將咩平時出街要帶既嘢放到入電話度令你唔使再帶出街(不過咁將來唔見電話其實都幾麻煩)
有USB-C 差好遠
呢個年代唔洗換咁密,個款一樣,
窮撚換電池 用 3,4 年 都可暢玩遊戲 除非唔畀你升IOS,封鎖功能, 焗你換機。
最仆街當年升級後,整慢部機勁陰濕

3G>5>XS>15pro max

我諗下次換機應該係20
牙膏大廠 捨我其誰
劃時代
掉返轉諗
大部分人根本用唔盡部iPhone
你係度屌無變化
個問題係D變化你用唔用得著先
今轉淨係錄音拍片已經有唔少變化
4年
5年差唔多
利伸本身7>11pro, 依家仲用緊
窮撚先諗點點點
有錢既睇心情揀用邊部機
好想試下4 個收識嘅片
咩機都好 依家都大進步同新功能 唔係3-5年咁簡單係用到開唔到機先會買新機架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞