而家Apple唧牙膏唧得咁撚過分,你認為幾多年換一部機先感受到新玩具既感覺?

377 回覆
245 Like 29 Dislike
垃圾同電話唔識分弱智仔真係勁

你是但一部中價an都好用過摺機
淨係識得話弱智垃圾不過完全無point講咁耐摺機有咩咁垃圾完全無提過
文盲
打緊咩game
用得iphone多人類會進化
認真答你

「低光影相」要「好」 物理上係唔可能
你見到既「好」係而家啲手機你影一張相 其實佢影左超多張然後即時用粒CPU合成翻出黎再即走啲noise
所以係粒U 「畫」翻張相比你
就算係無反大鏡頭大sensor大光圈去影相 低光點都無乜可能無咩noise

咁「低光拍片」點樣可以好?
都係靠物理去做超大光圈超大sensor去解決
點解for低光拍片既Sony A7S3貴到咁痴線?
咁唔可以影相咁同樣「畫」翻啲frame出黎?
片至少一秒24格 順啲上到60格
一秒就要拍同一個位60格
假設仲要用多格再合成
咁樣real time render條片4090都搞唔店

咁點解決呀?
打燈囉
用家冇腦,貴,垃圾spec,大件同重,摺痕
你班傻閪講到60hz 世界未日咁,咁撚大條摺痕可以話用落唔覺

弱智仔仲問人摺機有乜垃圾,用下腦啦是但買部三星a機3000都贏摺機。
屌 個個見到你用家電同手機俾就勁trigger 睇字係咪由尾睇番上頭
d囡一見到你用android都走哂
通常用到壞左先換就係feel到升級, 年年換就......是撚但啦當刺激經濟

我成10年都冇用apple啲產品 早排買個iPad仲諗住又pro又13寸肯定好撚勁

點知返到去屌佢老味仲係sell split sceeen,自訂 widget, notification ,支筆可以當mouse用,可以截圖呢啲基本功能

Samsung 已經玩咗10年
用緊xs
都仲未有呢種感覺
尤其見到16嗰兩粒鏡頭
係咪過熱啊
人哋第一句咪講咗
3gs => 4 => 6 => 11 , 而家唸緊換唔換 16

不過部 11 ,仲好正常咁用緊

利申:唔打機,對影相又無要求
其實電量勁,除咗戶外行山探索果類人有需求外,
其他人只要夠頂一日生活已經夠哂
當年我iPhone 8 Plus upgrade做13Pro就真係好有feel。13pro隻藍色又靚、又有120fps自適應、電量又高8 plus一大截、用落又快同順幾倍。

但近幾代真係無興趣換,13 pro依然用得好滿意,除非有日部機跌壞咗/爆mon,或者新機有啲飛躍性大突破,如果唔係完全搵唔到一個換機嘅理由。
iPhone 1st 不開心使用中
貴係你嘅問題flip 比女人拎細袋用 fold 淨係搭車搭飛機睇漫畫比人睇相個陣可以摺開已經創新咗好多,大mon 可以開雙app 已經係兩回事,到iPhone出摺機你哋到時又吹奏架啦
上面班人係咪全部文盲嚟?
依位巴打咪就係話有需要、夠期先會換新iPhone,就係唔會年年換。

即係本身部手機用到壞壞哋/殘舊先會考慮換,就好似其他家俬電器一樣,用到壞/爛先換。咁講會唔會易啲明?
不嬲出面啲價靚啲
iPhone 出摺機嘅話啲ifan 話apple 係會張人哋嘅product 再提升去另一個 level
年年炒一轉免費換機

舊個部又trade 到幾千蚊 無限loop
仲話咩貴 同 冇新功能咪用小米 華為 技術領先
我用緊11 pro max,好kick, 有時開WhatsApp相要等幾秒先開到full screen
明明係睇apple發佈會,睇完係想試下s24u,好耐無用an機唔知會唔會好唔慣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞