而家Apple唧牙膏唧得咁撚過分,你認為幾多年換一部機先感受到新玩具既感覺?

377 回覆
245 Like 29 Dislike
郁咗條弱智摺痕咪另一個level囉傻仔,仲有條摺痕你ios 定an買個個一定係冇腦
其實升15pro都差幾遠
上年冇咁閪
起碼多依家1500蚊
好多app用摺機黎開都係勁樣衰
啲野放到勁大 睇既野冇多左
其實未成熟既唔係摺機 係啲app
不過大mon同有得同時開幾個app係唔錯

用緊Iphone + z fold
an機可以睇下google pixel,新機好多野玩同幾靚下
Samsung DEX 真係比到你電腦感覺

iPad係比啲平時少用電腦唔洗多工既人
太陽能電筒,問你怕未?
我覺得個外觀三星靚好多,個背面好grand
無限電?

狂用三日部電話先叉一次,我都願
iphone 17 摺機,
大摺細摺, 超薄,
3 sim - esim + 2 sim,
starlink linked,
土豪版 crossover tiffany 限量全球1萬部,
steve jobs 記念版雷射印限量10萬部.

幾時有?
我係5 > 6s > SE2 > 15
本身唔係要追最新果啲人
又鍾意細機 過左咁多年
最掛住最鍾意係6s玫瑰金
6-8 + Apple intelligence = Steve job 未死
S
到底係唧牙膏定已經無貨賣
6s用個陣既體驗最好丫嘛,個陣又無分pro唔pro,又最順係iphone,個色又靚,個回憶咪最好

證明教主先係蘋果個核心價值,食到十幾年老本
比殘疾人士最好
佢個setting有勁多嘢都係比啲殘廢嘅用
知唔知點解Switch 跑贏playstation?
鬥spec….
cpu都係咁多核
電晶體加倍,再加倍,再加倍
然後疊多層,再多層,再多層
工藝升級,再慳電啲
再加ram⋯無限loop
粒sip數字上年年+1
個餡有無變就唔知喇⋯⋯
明明今日係ai年, 引到人會換機, 點知apple 唧牙膏唧到人冇晒購買慾
問題係我落apple store摸完完全唔覺得心動
Airpods 我已經儲齊佢全套,但iphone新既真係買唔落手
我本身對影相要求唔高,又唔會打啲3a大作
比我升級都只係浪費啲功能
感覺好似都無人討論佢啲AI野
反而年頭Samsung 發佈會個noise 仲大啲
暫時17個ifan負皮
呢層都睇下有幾多個ifan負皮先
7>12 pro
電得返82%

應該下年17 pro換
討論下佢粒 相機掣好過
咁撚有創意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞