26歲M禿開始食咗印保一年幾副作用跟進

505 回覆
73 Like 73 Dislike
食左4-5年印保,係甩小左,但唔會變多。
我諗緊轉韓保或正保會唔會生返出黎 。
不過今年都去左植髮,填返個M位
未食前係點
就咁睇好有效
前排轉咗用桂圓美甩撚到仆街
你概念唔岩,保唔會活testosterone, 反而係阻止testosterone 被轉化成DHT, 而因為少左testosterone 被轉化做DHT, 反而身體既testosterone 係會多左,不過同時身體都會balance返,多左既testosterone 有機會被轉化做estrogen,有一個假說係話有d人會有副作用係因為身體個testosterone/estrogen ratio同食藥前唔同左
邊洗睇,自己上網網購買藥搞掂啦
植髮先至去睇醫生啦
大J好似第五期脫髮?植完個頭都喺好稀疏
佢好似植完最後又剷返光
係咪食咗大陸嘢?
阿黃生拍晒心口話得架wor
成日聽電台聽到佢 好撚煩
請你唔好傷害我自尊心
上個post有貼圖
Finasteride / Dutasteride = 杜蟲藥 = 防止毛囊萎縮(記住去毛囊萎縮唔係脫髮,係唔會有脫髮呢樣嘢,只係毛囊萎縮到肉眼睇唔到)

我覺得Minoxidil 就真係生髮了 但係要忍頭一至兩個月既狂脫期因為佢幫你排走啲垃圾頭髮
就係本身已經禿得太勁,植完都喺太稀疏,留長都唔荒好睇得去邊
咁je係睪酮,係冇減到,只不過阻左變成DHT
話時話早2日訓覺有蛋痛,仲有咩其他副作用
同埋保係咪會令個人有低血壓????
咪亂屈
說明書寫得0.01%既藥係精子搵到,而且動物測試都無證據寫有問題,但大肚婆就一定唔掂得隻藥
依家周街都假髮佬啦
乜撚嘢婊子
八婆就八婆啦
邊到買?
同埋係咪要日日自己剃自己d真髮先戴到假髮?
小心喺街比警察截查
雖然輕罪但係都麻煩+不愉快
咁麻煩,直接做激光脫毛,脫曬d頭髮佢再戴假髮啦
反正都食開藥,屌閪嗰時早啲食埋偉哥咪搞掂囉
32歲年輕律師梁榮毅涉於今年1月於其西環住所附近遭警員截查,於其身上發現一片昔多芬的藥片,及後被控管有第一部毒藥罪。被告今於東區法院應訊,獲控方不提證供起訴,裁判官下令撤銷控罪,被告需自簽1000元,守行為12個月。

唔好以為係香港直行直過買Finasteride / Dutasteride 冇事
有冇試過食偉哥?
大J都植完咁耐仲keep到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞