26歲M禿開始食咗印保一年幾副作用跟進

505 回覆
73 Like 73 Dislike
脫髮同荷尔蒙依然係醫學界兩大不解之迷,否則就唔會一髮難求,而荷尔蒙相關療法現在都只係理論上實行,實際點操作、成因、結論仲未有正式解說,加上內服會否有物質/化學轉變係無從得知,完全不能叫對症下藥,只能叫漁翁撒網,只係食完好似對頭髮有幫助/有改善,但作為一隻內服藥,副作用咁多咁大係完全唔合格,因為新世代醫藥標準係要效果好副作用少,唔應該係殺敵一千自損八百。
P.S. 我完全唔係相關領域專家,只係班門弄斧複述人地所講
植髮你唔適合?
食左保7年,初頭啲精好稀,同埋試過關節痛
果陣好驚,為左頭髮而損害關節
後來迫自己食多2星期睇下點
最後似乎身體調節左,冇再痛
關節痛冇咁密
而家反而冇食幾日藥,關節會有啲唔舒服
性能力還可以,差左我覺得係年紀大左
頭髮其實冇生返密,但甩既速度慢左好多
M位應該難啲救
但對頭頂係幾好,明顯啲頭頂髮係粗返
回望返,食藥呢個決定我覺得啱
最重要係可以穩定自己情緒
上面班友咁串
好多男都有禿頭
輪到佢地都唔出奇
仲未甩到咁嚴重,作為最後手段就會考慮
仲有疑似生性病, 叫雞都被彈鐘
真心慘, 有d 唔忍心反佢d filter 雞post

盆骨位有粒肉疣,去叫雞會唔會比隻雞彈鐘?
https://lih.kg/3777918
D 生髮藥係咪用嚟抑制性慾?
樓主可唔可以tg問你邊度買同價錢嗰啲?
你個頭冇佢咁好睇
唔可以
懶狗抵你甩頭髮
好狗
食黎都冇用 建議光頭算數
收皮啦盲反狗
對於雄禿患者,醫生都會叫病人先食藥再植髮。
而且植髮後一樣要繼續食藥保持原生髮區頭髮
同佢講咁多無撚用,希望佢早日甩到變第六期脫髮
師兄唔種返啲?
好少gel all back頭,依家條髮線M少少其實無乜大影響
植髮唔一定係最好嘅選擇, 因為種嘅密度係唔會同一開始一樣, 靠近塊鏡望你會好明顯見到頭髮之間明顯有距離, 但至少視覺上係好過未植之前嘅

利申: 植左髮年半
唔好等失去咗先至識得珍惜
樓主兩樣都要
係, 強烈建議要食藥就盡早食, 唔好拖到甩到7788先嚟食
係未植完都要短髮為主?留唔到厚實好睇嘅頭?
食保係睇人 我食左幾年精量都仲係好多
不過搞野嗰陣持久力反而差左 可能係年紀問題唔關啲藥事
脫髪好普遍姐,洗鬼問人有冇食大陸野啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞