26歲M禿開始食咗印保一年幾副作用跟進

505 回覆
73 Like 73 Dislike
雄禿
想問各位m額用咩生髮水好?我用咗無愁生髮水一年作用好似不大
我諗係你脫幾多,你好似大J咁係冇可能植得密同厚,因為你根本冇咁多頭髮植落去。

當然醫生都有影響,有啲頭髮可能一株係得一條,有啲係有幾條,相對薄嘅株會比較適合係髮線嘅位,因為係髮線最底啲頭髮正常係幼啲,如果唔係就會好唔自然
其實遺傳好大關係

我阿爸六十幾歲 少少地中海
佢家族果邊都多人後生脫髮

我阿媽果邊反而頭髮基因強大
我阿公 臨瓜 八十幾歲果陣都冇脫髮
我舅父 七張野 頭髮好似城城咁
我阿媽六張幾野 都多頭髮到好似掃把

我今年29 次次剪頭髮 都比髮型師話頭髮好厚
我阿哥三十幾 頭髮硬到一條條飛起
好彩遺傳左老母基因😎
隱性基因生下一代都喺有機會遺傳,睇吓抽中邊個唔好彩
脫髮好似主要係睇老母嗰邊
雖然呢句好難聽 但係又真係事實

其實真係基因佔咗大多數 正如有啲人私生活超唔檢點 夜瞓食煙飲酒乜都做齊 一樣頭髮好多皮膚好好

有啲人乜都好小心 食嘢又健康 做齊運動 早睡早起 點知好後生都係甩頭髮甚至好多暗瘡

我一樣有朋友嘥好多錢喺呢啲嘢身上 特別頭髮 其實點樣搽啲乜嘢精華 用啲乜嘢洗頭水或者食啲乜嘢藥 個效果都係非常之咁微細…就算你植髮 將髮尾啲毛孔移植去前面 你一樣好快都會甩晒

我知好慘 只係覺得呢啲嘢使錢係無底深潭 其實好多脫髮既人 都會直接用黏貼式假髮就算 而且而家嗰啲像真度已經好高 無謂浪費呢啲無謂錢

基因吊打一切 有啲人唔甩頭髮起上嚟 真係去到60歲都仲係超濃密 極其量白頭髮 話就話而家科技發達 實際上好多呢啲嘢都仲係未完全解釋到點解 甚至誇張到我有個親戚 大概80幾歲 基本上淨係頭髮變薄 但係佢頭髮係完全冇地中海 甚至仲有pat陰仔 好似都唔係好覺佢有M字額 調返轉有啲人唔好話26歲 青春期已經唔知點解好似有少少M字額 去到20頭都已經甩甩地

冇咩好羨慕 同樣地你都一定有啲嘢係屈機過人 呢個世界某程度上有啲嘢都係平等嘅 有錢倒不如回頭是岸用喺第二啲地方算啦
食咗五六年,最近一兩個月發現單邊睪丸有啲戚戚吓,但唔係痛,只係好似入面有條繩抽住抽住咁。

係咪副作用?定係我打波夾傷左?
會唔會影響肝腎功能
好少會話食左咁耐先有副作用,通常有副作用早期就會顯現,唔一定關隻藥事
之前頂好禿,食加搽之後頭頂爆翻髮量
之後偷懶only食唔抹,過咗兩三個月頭頂禿翻個窿
邊個話食藥冇用
脫髮就 植髮+食保
暗瘡就 食a酸
當然係冇可能去到城城咁多頭髮
但係一樣救到地中海同m額
干地地中海到咁一樣救到
你自己睇返香港衛生署講咩,有機會引致cancer,為左頭髮搞到早死值得?假髮解決到既問題,要食有大副作用既西藥,睇下上面幾多人講有嚴重副作用,連登仔最鐘意睇住人地死
想搵醫生開印保既藥
邊間算平同易約?
屋企炒菜落油都有機會會致癌
係睇個機會大唔大

而陽痿果啲副作用
只要一停藥就冇事
所以食藥 發覺副作用大就停藥
就戴返假髮算
如果冇乜副作用就keep住食啦
同埋想生小朋友就停藥停一年先安排生啦
藥嘅副作用係睇人嘅
有d人有 有d人冇 真係機率黎

利申 食咗幾年
乜副作用都feel唔到
醫生好似淨係開正保
貴到仆街
minoxidil 5 係邊到買好?救唔救到髮線
係咪普遍人唔睇醫生直接買印保
睇醫生
如果你最後係雄禿
其實都係食保
如果你唔肯定自己係咪雄禿
定係其他嘢搞到脫髮
你可以睇下
唔好咁老定
唔怪得樓主日日吹奏大陸妹
用埋中醫髮皂啦
食完藥仲做唔做得GYM?
即係要keep住搽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞