千祈唔好再幫襯無良 samsung

228 回覆
98 Like 215 Dislike
講可靠 點都係pixel sony先到你間閪廠
所有都係相對 你間廠咁撚閪其他brand就點都正常好多

唔係講咩美化 而係我嘅選擇用using experience我會揀用pixel都只會推人an用pixel因為我用落真係可靠㩒用

返咩工唔自爆啦 但係自問會用好多唔同brand嘅旗艦而你間***一定係最撚閪最撚唔可靠 其次係台廠 之後先到国產同日廠
成班淨係spin去話其他brand閪屌你到而家都冇撚人敢答***最撚閪嘅野
一定全部都係打手抹黑
自從港版Galaxy Nexus 事件後
我全家族就未買過任何一件Shamesung product
香港班shamesung狗咪又係繼續買
一早宣傳shamesung
其實QC 差, 售後咪做返好 D lo
如果出左事快快手搞返掂佢, 邊L 到仲有咁多苦主出黎屌呀
快L D 搞返掂個 ONE UI 6.1 啦
你幫唔幫襯啲財閥都係咁姦女星架啦,講到自己咁大影響力
因為香港同台灣維修都係外判嘅

人哋公司賣機 $ 已袋, 維修又唔係自己做
真係關人xx
其實國產野都唔差
Oppo同VIVO喺台灣都好有口碑
不過連登仔係要政治行頭
同小米比 感覺上Oppo Vivo唔係好落力係香港市場
S24U 及兩部舊三叔手機,一部三叔pad,100%正常,乜事都冇,搭唔到嗲添
成班Samsung旗下agent打手即蒲頭
香港好少選擇 一係用大陸機
樓主咁帶風向又冇fact quote喎,咁話三叔機自我BBQ都得啦

老實話,有排三叔機幾惡劣(碌七及臨脫離MIC 皆段,即係 S20代,綠線被鬧到PK)但之後冇嘢啦
唔好話我 feed 比你有 bias, 建議自己 google : 'one ui 6.1 touch screen unresponsive' 自己睇
samsung不嬲係咁

之前成批note9出事,用戶要自己俾錢整

(受害者之一
s24+無事喎
note9有咩問題
整咗幾多錢?
N9 S9個批咪就係大規模綠Mon,自己上Google search世界各地都有大批受害者,Shamesung統一回覆個啲用家係個別事件,要自己比錢換Mon。

仲有啲人換完Mon冇幾耐一樣照變埋綠Mon
咁你俾咗幾多錢去換?
喺旺角朗豪坊俾錢?
咪就係照佢個維修價目表換,冇記錯好似係接近2000蚊左右,實際唔記得了。

而且個期我日日都有留意佢個網價錢表,仲加左20-30蚊
買蘋果
肯俾2000蚊換mon
你都幾鍾意用note9
其實你用type C駁電腦過走啲data就得啦,phone settings可以上Google cloud
咁你宜家用咩機,同玲奈嗰個傻閪一樣用iphone?
最後緊係冇換,咁貴買部機仲要比多接近2000蚊去換Mon當人傻仔 當時係諗住經消委會投訴,睇下有冇得用平啲價錢去換Mon

結果Shamesung態度十分強硬,同埋強調冇收到其他用家回報部機有同樣情況出現,話我係個別案件,只能夠原價自費更換螢幕,我記得同期都有其他用家去埋消委會投訴,最後Shamesung一樣答覆個別事件,自費更換螢幕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞