今次Apple發佈會非常關鍵

247 回覆
66 Like 1055 Dislike
backup曬d野係icloud點返轉頭相,密碼,聯絡人,其他record
「非pro機」時隔3年俾7700換「非pro機」呻無升級感

你嘅建議係upsell上「Pro機」嘅三鏡/Titanium機身

Titanium機身最有感係輕咗,但係輕只係相對於用不鏽鋼嘅舊pro機
3年前舊非pro機仲輕過15pro,重咗係upgrade有感?
你係咪同你老母講:你部新機重咗25gram好正呀?得閒除手機殼j下好悶嘅pro機身顏色?

Pro機三鏡4年前已經有啦,佢哋只識Zoom遠近、快門
平時睇我三鏡影啲相都唔覺有分別
你expect佢哋影proraw定係動作模式拍動作片?

magsafe用咗3年啦,多謝你嘅提點

總之非pro機隔幾年upgrade下storage就夠,120hz送都唔要
其他一律upsell pro機
經典眼疾實例po條GTA片話打機20fps已足夠

每次睇親乜野post講關於spec 120hz個類 模EE依條傻鳩就衝出嚟傳教話無撚用無需要睇唔出
ios post就不停同人講無需要 唔洗買 睇唔出 比人屌到仆街都將自己個套擺係人地到
switch post又講到20fps好足夠 笑鳩人spec撚 屌佢自己iphone又買pro機話為咗個鏡頭 咪又係佢口中既spec撚 條友講野好撚自我主觀有撚病
條友好撚鍾意包拗頸 有反社會人格

60hz vs 120hz
https://lih.kg/ALiGweX
#257 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

正常人類:

睇左一個月120hz,先發現人類對眼係好犯賤
https://lih.kg/3535526
十年後仲係度再講
等緊se4發佈
下一個奇點係成部機放入耳到
20年後 mark my word
你咪又係強加自己嗰套落人地度
覺得自己冇感嘅嘢=人地都冇感
唔俾人地對其他嘢有感
我阿媽以前用iPhone 6s/13最鍾意係隻粉紅色
依家用14 Pro+casetify套覺得好靚好開心
我老豆用13 Pro最鍾意就係第三粒鏡

你老豆老母出到聲話普通版冇升級感
但你又唔了解下邊方面出咗問題
淨係用你自己嘅體驗假設一定係60hz問題而唔係其他嘢
同時又由得佢地照用普通版得60hz然後繼續屌冇升級感
你地關係好差?

Apple將120hz變做pro限定係抵屌㗎
不過你咪又係照買60hz俾老豆老母用
明明你可以收二手/買上代pro/俾自己舊機佢地用
一部s24u一部15promax用家
係味曲緊究竟邊個先係傻尻
樓主真係好緊張
要一日開一個po
正面係唔覺, 係側面問題
呢到啲廢老思維一講就知佢地係咩角度睇黎鳩up
但到apple真係出佢地就會死讚爛讚
所以原本用緊非pro機,顏色多變、靚又輕
轉用pro機,顏色悶又重咗,官網online睇iPhone ,揀色嗰時都話唔鍾意,Titanium點樣有感升級呢?

Pro機影嘅相佢哋喺share album親眼睇過,唔覺影出嚟有特別靚
平時拎錯我部電話都會話鏡頭好凸,何來我強加自己嗰套落佢哋度
三鏡對於非攝影愛好者就係銀手又礙眼,年年新機都大把人笑又睇相機發佈會

本身唔夠storage被迫換新,只係有啲驚訝俾咗7700就真係除咗storage128gb上256gb,都真係可以冇乜其他嘢有升級感

我介紹咗可以同iPad share叉電線,同埋計時倒數可以AOD就完
用咗一排,佢哋覺得AOD成日會有冇熄到mon嘅錯覺,叫我幫佢熄咗AOD

就當你真係眼疾feel唔到,我限60hz上限/開慳電模式,promotion最低可以跌到1hz都慳唔少電啦
續航力有人會嫌多?續航力使唔使攝影愛好者先feel到?

「Apple將120hz變做pro限定係抵屌㗎」

呢個正正就係我想講嘅嘢,越嚟越多嘢pro限定,令到非pro機升級感越嚟越少
「非pro機」時隔3年俾7700換「非pro機」呻無升級感根本人之常情

買電話俾人,最開心就係新機unbox
生日禮物送部二手機想點
舊pro官網下架,reseller得返128gb
真 apple已被淘汰
同埋你拎casetify套出嚟講真係好搞笑

有邊個會將手機殼計入新手機嘅有感upgrade?我舊機唔換得殼咩
apple 係信仰嚟,你問啲一般用家有乜咁特別,佢哋未必答到
所以野環環相扣

用apple既都係繼續用

你咪撚癲
近兩三年用Android,asus機
依家諗住用返iphone喎
可唔可以入嚟鞭樓主屍
服務股東就會係咁
全世界已經進入摺機時代?StarTAC?
佢地成部機唔小心拎到上手都唔即時察覺有120hz
只係覺得個鏡頭好厚好突
又唔鍾意120hz衍生出嚟嘅AOD功能
我諗就算三鏡對佢地嚟講冇意義
我都睇唔出有120Hz對佢地有咩升級感
而你用續航力角度嚟講其實大電就得(Plus機可能仲好啲)

你嚟嚟去去都只係否定其他功能對你老豆老母嘅用處
但都係講唔出你老豆老母所謂嘅升級感就係120hz
其實只係你想要多過佢地想要
你又唔教育佢地
而家啲女知道大摺貴過佢部iphone
都會好奇借黎摸下
又會覺得咁貴既機映相會靚啲
你幾耐未同過女接觸
好撚搞笑 , 往往推PO推得最撚勁就係APPLE 發佈會
但係連登撐APPLE 又會負皮到仆街
你老母要嘅升級感可能真係咁上下㗎咋
大把人換個殼已經好開心
唔好諗到老人家/女人咁複雜
唔好淨係當/假設120hz有幾好/乜乜乜
你有冇真係問過老母想要乜?
三鏡頭、pro機金屬「有眼睇、銀到手」出到聲話冇興趣 = 我強加自己嗰套落佢哋度

未試過120hz = 送都唔要

你真係手機台公道伯
佢哋唔知想要乜,但至少會覺得7700買得128gb升級256gb有感提升係好驚訝嘅事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞