今次Apple發佈會非常關鍵

247 回覆
66 Like 1055 Dislike
摺機5000蚊買到未
手機touch mon 120hz係每個os動畫同手勢互動緊
你拎電腦mon嚟比
只有舊iphone換新iphone
無啦啦點會轉會
啲whatsapp record 八達通 銀行app轉過去又麻煩
人哋護城河強撚到on9
強到啲人就算冇錢買都會等多年買下代或者幾代
例如我
事實就係銷量代表一切非pro機60hz都咁賣得就證明咗好多人都唔care呢樣嘢,當年mini機唔賣得apple轉頭就cut咗唔做
又或者話an機就算有120hz 都彌補唔到同apple嘅差距,因為如果真係咁重要啲人一早就轉晒an機,你諗吓如果apple 粒cpu性能得an機嘅一半啲人一定會轉晒an機
原來 z fold 6 已經同以前 pro max 一樣重
啲人冇試過咪唔care囉,就同hdd轉ssd一樣

「銷量代表一切」你係咪loop返廢話呢我一早講咗「60hz繼續大賣」
有邊次唔關鍵呀?
因為cpu性能轉晒an機?笑死人咩
iphone個重點係生態圈&iOS呀
cpu性能比起120hz更加無感大眾只係睇片、SNS
但支那牌子嘅摺機,大部份都解決到用緊哥陣唔覺摺痕,只係無著Mon哥陣先有少少
但係Tablet Apple 佔據咗絕大部份市場,佢會唔會咁戇居走去左手打右手
將上一代改少少當升級左, 一樣呃到成班傻HI買
未來7日非常關鍵?
教主死後,有邊年唔係
年年都咁講
iphone 廢在個雙層夾板 設計 又0散熱 搞撚到 部機一run 就熱到閪咁 搞掂個散熱 cpu 實戰計 根本唔會差過an 機 係gpu 唔夠抽啫 今次A18 pro 個gpu要追下啦
去到最後好似電車咁
摺機?興咗啦?
熱賣幾多部?
而且當全世界已經進入摺機時代
咪撚擺我上去全世界THX
起碼要摺完好似冇摺嘅厚度先有可用性
十個Nancy,九個讚華為,但八個手渣IPhone
全部摺機嘅銷量,加埋有冇Apple一款機嘅銷量多?
iPhone周街都有demo任試
Apple又冇收收埋埋唔俾大家知120Hz呢樣嘢
隔離左右梗有同事/親友用緊120hz嘅手機
講真好難會冇試過120hz
Apple係下個Intel
不過應該仲有最少3-5年命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞