今次Apple發佈會非常關鍵

247 回覆
66 Like 1055 Dislike
要真係坐定定先會開摺機黎用
平時行街搭車都無幾可開到
都係當單屏黎用咁
除非拎黎做business phone
如果大摺都接受,始終細平板市場已死,係有意思嘅設計

但細摺就真係反智,電細過細機,就算mon大但快無電,散熱差,大部分功能要打開先用到,咁我點解唔用返正常6.2吋以下手機

利申:iphone15pro + pixel fold
龍心上連登?
摺機=裸眼3D,而家貪新鮮先玩,玩多排就會回歸基本步,電話就係要單手掌握同輕盈,apple根本無需要跟
因為大陸無得上play store
咩關鍵咁巴閉?
年年都是咁,發布會包裝到最勁。
你睇返現實先啦,而係越嚟越多人轉會
真心而家送企業禮品無論國內定海外我都己經無揀iPhone
完全無咗創新嘅領導能力

利申 : 我當年用iPhone 3Gs用起嘅舊ifan boy,近年己經摺機黨。
有咩公司嘅發佈會唔會包裝到自己好勁
27個負皮但冇人留言
ifan
摺機用處太少
睇youtube 尤其睇戲21:9
上下兩條已經唔係黑邊咁簡單
係literally 一條片
睇連登又係非摺機好太多
唯一用處係睇漫畫同睇notes / pdf書
iphone 15 pro max 226g
z fold 6 239g
iphone 14 pro max 240g
iphone 13 pro max 240g
z fold 5 253g
pixel 9 pro fold 257g

一個唔覺意輕過你而家部電話
每次見人地用都好羨慕,不過用蘋果唔會轉
摺機新d咩我用緊果陣隨時你都未出世
用開iPhone個班點會轉會
iPhone 襟用d
到果日先出4筒
唔計其他產品
iphone真係耐用過其他手機幾十倍
屌你老母samsung永遠用唔到多過2年
一係舊電死,一係個mon壞
再唔係壞制都夠膽死,正電子垃圾
自從iphone13轉會後用到而家部機一d事都冇
俾著samsung已經疾到仆街
I prefer reliability > "創新"
nice crease you have there, and no fingernails?
事實就係如果16無突破就等17先換
飯局影完相大家airdrop就知邊款機係少數派
乜撚野全世界進入摺機年代
你知唔知直到上年摺機市佔率都係得1%
iOS暫時睇唔到有對手
所以用開點都會繼續用

不過當gaycook 跪歐盟轉opensource/ third party app,我諗大家要開始諗吓轉會
好撚多人話等apple 出摺機
希望apple 唔好咁on9
所以apple肯減稅留住wecom
咁120Hz同60Hz對好多人嚟講真係冇乜所謂
大把電腦mon都得60hz 咪一樣咁賣,賣得分分鐘仲貴過電莖mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞