今次Apple發佈會非常關鍵

247 回覆
66 Like 1055 Dislike
其實唔煩,我smart switch app 就轉到,都係用你兩三個鐘嘅事。

利申:轉咗
樓上嗰班話無分別

究竟係對眼有事定係諗藉口說服自己
港女覺得iPhone 係潮物嚟

又有靚靚castify電話殼
Kam 咗啲wor
下次唔好開po la
廢話 你老母會非常關鍵
呢d 年經真係由iphone唔知幾多已經開始講
講完唧撚完牙膏咪又係繼續買
最有潛力 overhead咁戴已經冇潛力啦 重到死
牙添只係識為公司搵錢 其他唔關佢事 目標為本
好好用啵,返唔到轉頭。

由14pro 專左去fold 5
其實有幾多人係用盡電話功能咪又係攞黎上social media 打電話 影下相用慣咗ios 又想換電話,都係會繼續買iphone
Andriod 啲機曉飛咁又點日常用途根本就唔使咁撚勁
其實係
大部分人根本追求穩定就算鳩數 唔想煩出部iphone閒閒地都可以捱5年

如果真係打開手機game要靚畫面高hz大mon既話 平平地3-4千出部大陸vivo電競手機 長打機煲壞左就換一部 唔洗煩
最緊要係跟主流
咪撚搞突出⋯⋯
上次去首爾,得四種機

三個A series
三個Flip
三個iPhone細機
一個Fold

S直頭係稀有物種
「換大storage就滿足」
只能夠講,你仲易滿足過我兩老

如果送120hz佢哋一定會要
講乜鳩
又係你話自己老豆老母另一半要求低唔爆storage就得
幾時變咗係我嘅要求
轉會嘅係假粉
真正嘅ifandog 就算apple出嚿屎都會狗衝
Honor v3已經全面超越iPhone
highlight埋俾你
只提出storage要求,唔代表唔會呻冇升級感
已經唔係年年換,科技年年進步,隔幾年一換都可以淨係storage大咗
android 機易有 deal,計落其實total cost of ownership 係平啲。

但當然,如果keep 5 年唔換機(換電另計)咁買iPhone 囉,但兩至三年先換機嘅話,Android 都係選擇。

而家有 smart switch app 可以無痛 transfer 資料,對於用家換機成本係低咗
依家除左廢老同毒撚會用iphone,基本上其他人都轉哂會
架仔架妹
你老豆老母覺得普通版冇升級感
咁佢地有冇講個原因係因為120hz?
或者你有冇主動同佢地講120hz係好大嘅升級?
你點知佢地嘅「升級感」係講緊120hz而唔係Pro嘅三鏡/Titanium機身,甚至可能只係其他配件(例如magsafe)?
分分鍾你老母只係想要一個港女casetify套
年年都話apple已死
年年都係賣勁撚多
60hz 256gb 都冇計
唔係唔care
係冇錢

樓上d粉 講到唔care
我可以肯定答你
今晚16都只係加多粒制俾你
外觀唔會有咩分別
都係chips快咗、ram多啲、新顏色呢啲
你真係要等外觀有大變/摺機呢樣果樣
起碼要18打後
就算iPhone 17,佢依家都已經進入sourcing 階段
要組建供應鍊、就要提早設計好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞