以後仲邊有人敢買二手樓?

602 回覆
670 Like 12 Dislike
傻仔,啲定唔喺你律師度你以為好穩陣?人哋問自己律師攞返你都吹佢唔脹,你會唔會攞1,000,000出嚟打官司?
你試吓買一手樓,話啲訂放喺自己律師度唔放喺發展商律師度,睇吓發展商理唔理你?

有法律保障㗎嘛,你同發展商講囉
老千之都 律師都係老千來
唔肯,那就第二個盤啦,或者一手盤。
依家個市姐
你試下以前個市你咁同對家講 人地肯唔肯
唔係話個賣家律師放咗錢,買家追問先出信話第三個債主(conditional offer ?), 減債去到65萬….

東張有問個律法行,佢連回應都冇。。

法援看個人有幾多錢….. 唔係無辜就可以用。甚至乎係有罪但無錢,都可以有法援…..

今次有爆上東張。可能一直有這種單。。。
現在就係唔知要個律法樓來做吔…..
當個個都係。就會變 norm….

之前都係租客交管理費。上次樓市低潮先變成業主交。
點解2球幾可以收60萬 勁撚鬼
係,收左細訂,再借錢,因為細訂同大訂之間通常within兩個禮拜,即係收完大訂仲有啲時間唔報上田土廳住

呢種情況就算賣家律師唔係鬼都會輸,因為查唔到
你都on9 , 中學畢業未
我全部親身經歷,收樓多過你出糧
上次我落2000訂去對家律師樓,都無放比對家
之後踢契拿番哂啦傻9
連登仔最鍾意扮識
如果係事主咁講咁無辜
佢唔係搵東張
係搵差佬+ i記
呢d係串謀詐騙
9成係事主on9 同意放錢
而家開始真係要咁做,特別跌市果陣最多牛鬼蛇神。而家個市況買家大聲過賣家,你唔肯咪算鳩數搵下一間
唔係話個律師 夾埋拎佢筆按金咩?
有冇人知今次係將軍澳邊個屋苑?
咁點解 賣方會拎到錢?
民事 有得法援?
七小陣啦
係你話買家張訂放喺買家律師樓
而家就調轉嚟講, 你精神錯亂呀
臨時買賣合約都有寫訂金託管既條款
同提早放訂需要既條件
民事都有呀
不過我覺得呢單係刑事
但兩種都有
再睇番胡說條片, 佢話錢咗正式買賣合約之後, 買家唔可以對層樓有額外借貸負擔, 咁即係話東張個case 唔應該有第四或第五個 claim 出來. 不過個賣家已經破咗產, 冇得追. 所以買賣二手樓 一定要加律師樓託管訂金到尾的規定
有第四五claim, 其實兩間財務公司可以告前業主詐騙
債主同賣家根本同一條船黎 邊會告
成單野得一個受害者 就係買家
買得樓就做好晒風險準備

人地家有心呃你無運

你叻既咪補返錢再賣比人囉

香港地 睇仆街最開心 準備紋銀主啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞