以後仲邊有人敢買二手樓?

602 回覆
670 Like 12 Dislike
破產放銀主點會賣得返7球
仲未計樓價跌
540 都唔知得唔得
咁我係用業主700萬樓換
佢本身賣到700萬 借700萬咪無賺
要借突先賺
我簽完正約(業主已經問咗第三個借錢)

當時唔知,一個月後先知

係依一刻,簽正約嘅時候已經資不抵債,

但佢有隱瞞,70萬可以唔交俾對方

直到調查完畢,先正式成交
律師有責任提醒買家,律師要孭上身
有一球告我先算啦 蟻民
有就唔洗得70萬首期啦
樓主話慘,我完全唔覺
香港地最閪既地方,係唔買樓一撚樣要去租
租樓仲要貴撚柒到閪咁
香港咩撚野柒都貴
人工又唔撚跟住個通漲去升
買樓如果月供萬鳩幾銀,有咩咁慘
(我就當你輸成球野)
慘緊係喇,早幾年買買埋埋去炒.
成個心態都唔撚正常
樓根本就唔撚應該係比人炒,有任何投機心態.
https://youtu.be/m3bPHvsKAPI?si=FKrjvX5cHqm4RRgF

其實幾個月前已經發生過類似事件
有冇巴打知道後續消息?
睇嚟將來類似嘅案件會越來越多
佢破咗產借咗唔駛還就必然係賺
差在佢賺嗰啲係之前已經洗晒定轉移咗

但其他人好難係合謀
因為破產騙案根本就唔需要合謀
賣家個6c 可以話當時唔知情,因為30日後至上報田土,6c 點會上身
最後最多你買家告賣家,個賣家水已cap, 老破埋,個人都唔知仲起唔起香港
唔關事,如果同一手法,就算一按係銀行,睇到正正常常都一樣中招
點會收唔到,層樓本身咪係錢
而且睇落似民事, 要自己比錢告賣方, 即原來唔犯法, cls, 合法呃你D錢
你打份濕鳩工既平民就係咁諗,你問下銀行有冇價值
好難唔信有法律高人指點
屌你地係咪咁撚蠢?三按4按明顯夾撚埋架啦
如果有個債主咁善心,兩星期兩折收返條數。人人都走去借啦
成單野真係好痴線,我賣樓唔係買,都要諗下有冇可能掉返轉層樓俾人食埋,但收唔到錢
其實臨約果啲真係好撚鬼,十幾頁紙,全英文,你真係只可以信個律師
證明你冇睇片,或者未買過樓,段片果個case 係直都有既bug 黎
成個世界做老實人都無好報
係,如果唔係對正常既賣家唔公平
條片有晒日子㗎喎
佢係簽完正約過晒訂之後一段時間先查到有第三四按

錢已經喺人地度仲講咩交唔交
係,唔知fg50k 既連登仔,有幾多真係買過樓或賣過樓
我自己兩樣都試過,真係冇諗過香港啲法律漏洞可以係咁癲,同時出左事時,律師公會可以消極都到報警冇用,搵銀行冇用,搵東張其實應該都冇用

總言之人地到期就殺訂,bye 9 bye 果隻
文字節錄pls
新樓一樣大把伏,啲料同做工差到....
屌你走啦,蠢到咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞