以後仲邊有人敢買二手樓?

602 回覆
670 Like 12 Dislike
所以外行人其實好蝕底
第一次買樓時真係好多唔明
又要問人又要自己睇都差啲拎野
冇解
所以起碼要報警先
政府有個起點, 商業罪案調查科約見佢地律師樓, 了解下係咪有咩誤會
醒水既就話係誤會, 聽日會即刻過返70萬俾事主
極權就係有呢D玩法
立入刑事案列 重判呢單存心欺詐
呢件事上律師同業主都明顯存心隱暪
1個月登記灰色地帶 但業主本身知
律師代表多方亦都知
第三債主開始事後願意收少錢都有份串謀欺詐
律師 財仔持牌人 經手人 第三四五債主
律師財仔訂牌
全部判返五六年
大訂因律師欺詐 交易無效 要賠償買家
肯咁判嘅話 呢個案列後無人再敢咁玩
乜野叫正正常常?你有錢一早full pay咪唔會有呢個問題
就咁睇其實一按都可以咁玩

簽咗臨約之後
瘋狂二按三按
再破
呢單你肯full pay咪輸得仲多
係,個起點真係報警先
而唔係諗咩用民事去打,民佢老母咩。串謀詐騙就係刑事
窮人面前
呢啲都係要搵個立法會議員帶住去總部報案先得
依d係得律師先識玩咁既程序,合法呃人錢
擺明食左政府個1個月update loop hole
再食埋法庭破產令,債權人次序
利用律師專業身份,去令當事人信左個債變60萬等買家肯比錢
令買家毛都冇條,仲要嘔突
咁又唔好咁講,個別事件姐,個買家唔提防人自己都有問題啦
如果事主就咁入報案室, 櫃台果班低級長官一聽到係律師糾紛, 就唔會理佢
班律師知道係咁先惡晒
依家報完東張, 再報警就會有高級長官招呼佢開file
段片個律師仲叫搵100萬去打 而唔係教搵議員去報案 笑死
on9仔,如果你full pay,
畀完錢成交之後你先睇到畀人借爆仲傷
你都痴撚線
咁樣係任何一間律師樓都可以夾埋呃鳩你喎
點提防
政府要修例,借錢要即日報,同埋hold住筆數,等返一兩個月後先比
而家咁揚晒,上頭應該會落order要接呢單case
錢銀野邊會幫你開file
唔好又老點, 買樓果時可以傾好, 我果時買樓又係發現對家借左財仔, 之後同對家傾好左, 所有錢都係入票我間律師樓, 只有業權轉左名果刻我律師樓先可以放錢過對家律師樓再轉俾對家。如果係自身問題取消就撻訂, 出問題就成個交易取消冇事發生過。

如果對家唔肯咁交易未唔買, 咁做對大家都有保障, 呢單野好明顯對家律師樓有問題, 諗住迫事主硬食, 點知事主搵東張搞大佢
今次睇下又係邊個議員出黎攞彩幫手
真,d fd做緊政府,咩事一上東張,就最少係ad出order做野
當事人只要報多次就肯受理
大家學精咗, 最小心就係只買一手樓
因為事主果邊既律師, 都係幫返律師
對家生意可能馬馬地, 等幾十萬交租, 咪幫下對面
他朝有日, 自己唔掂食人大訂, 又係靠對家打救
咁你冇錢係你自己問題喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞