以後仲邊有人敢買二手樓?

602 回覆
670 Like 12 Dislike
無用,對家都老破,邊有得賠返訂比你

暫時買家要保障自己,就只能夠買樓時要求成交日先放大訂(連樓價尾數)比業主和賣方律師 (D業主通常唔肯,因為正常係正約先簽大訂),二手樓成交期通常2個月以上,到成交應該有乜都查到 (但這情況下買家仍然會蝕細訂)

但今次事件後,可能買家會對有二按的物業提高警剔,D有二按既業主想賣樓又少人肯買,可能都會肯接受

(我知道其實唔關二按事,一按都可以咁玩,但借得二按既業主通常都係較大機會識得玩呢類財技,同埋大機會財務狀況較差,周身債,會高危好多)
ad對於呢d好敏感,一定出手會叫下面查清呢隻case開file
如果以後啲仆街業主 有樣學樣 呃訂金 玩爛個市

到時樓嘅二手市場就精彩囉
咪就係比100萬搵返佢 幫你打
生意送上門 唔做呀?
真係痴撚哂線 乜撚野職業道德 專業操守 係 錢面前簡直係垃圾
早幾年高成數all in入市供唔掂嗰啲又多一條出路。
條片有講個業主係咁催大訂同想張票寫佢本人名 (cls) 其實都應該知佢等錢洗得好交關
懷疑兩邊律師樓都係夾埋
蘋果日報欠薪都開file
2月28果個日期仲可以任佢寫
集團式經營
行船跑馬三分險 做乜都有風險架啦
我係發展商就出個special offer比事主,減70萬賣比事主當做宣傳
法官點會判個律師5,6年
比人郭安法個堆就會
其實一見到層樓做咗2按已經好危險

唔應該再成交、或者check 得緊啲

落細訂無定嘅,(通常14日內)你唔想俾人截胡

越快落越好

大訂其實都無定 ,自己律師會簽正式合約之前

check 哂所有野,無問題就可以成交

不停條仆街應該同律師夾埋,慢慢唧牙膏

差人290 萬 ,變咗60萬
(伏位,邊有咁大隻蛤乸隨街跳)

以為計啱數,就去成交就俾錢人
臭港醫生律師9成都係為錢
咩都做得出架啦
見對方有借財仔,會估佢等錢駛,可以壓價壓低啲
咪即係鼓勵詐騙
咁撚仆街既個業主 走埋溜洞
哦 原來咁樣唔算詐騙 係合法架

又學到發達大計
多謝爸打解釋
不過如果真係成班夾埋
都應該避無可避?
買家又係 借左錢仲買 單位好靚咩
我覺得係,只要未上田土廳,賣家律師都唔知有數會照過俾賣家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞