以後仲邊有人敢買二手樓?

602 回覆
670 Like 12 Dislike
唔駛夾埋都可以pk 的
賣方律師樓只要對咗數唔係資不抵債就會放訂畀賣家
個三四按未上冊一樣查唔到一樣會放數畀賣家

只係呢個case 個三按都係搵呢間律師樓做
佢唔係專登都係疏忽
但我唔知佢係咪可以話以註冊處資料為準係就卸咗去
好似話第三個債主就係班賤種賣方律師樓嘅人有份
明擺玩灰色地帶

應連登仔話齋移民前借盡走佬+配合到個律師樓可以舔多筆首期極致玩法
願你全家死淨你一個
有,係佢借第三/四筆數之前成交。
除咗FULL PAY無可能做到
所有移民業主會有樣學樣…. 乾淨賣然後收左大訂就狂借跟住破產移民… fatfat
其實所有落訂嘅買賣都有走數風險
避唔到
只係買樓條數大
真 香港地無錢不如跳樓死啦 仲買樓
一個律師做買同賣,已經上身,呢個位夠死
你條撚屌ACO考唔成 有原因
唔止cctvb
香港回歸以來最有價值
邊度有一個律師做買同賣

同埋就算係都無問題
你買新樓都可以揀用發展商間律師樓
最錯係個訂金放賣家個老律度
終止交易人地食你訂加追損失

一開始簽左約已經賠硬錢
新財自手法
做多幾次都有幾百萬
買樓之前預多一百萬打官司
鄧小姐先係主謀啦
業主本身差財仔錢(鄧小姐) 走投無路比財仔逼破產加釣水魚
間律師樓都係財仔御用律師樓
鄧小姐如果冇串謀點會270收60萬
業主可能無錢落袋添
直情係主謀黎啦
如果政府要做
話正約日期(例如3月18)後,所有既新貸款登記(3月21)只會跟人,不再跟物業抵押,或者田土廳唔再受新貸款登記
咁得唔得?

咁樣批錢既財仔/同謀,就有咁快登記得咁快
買方律師都會係放大訂前睇到有冇新按

如果過左正式成交日買方取消交易,賣方物業先可以當係抵押品去借錢

(只係諗計,唔識法律程序
呢單野
其實係做得好肉酸,擺到明夾埋個隻

佢只係有一個灰色地帶
就係律帥,賣家,債主冇夾埋 就唔算犯法
而只要有一個灰色地帶, 公會同警察都可以講:
拿, 而家你覺得佢地串埋姐, 咁但係亦都有可能唔係串埋
既然有呢呢個可能佢地就可以唔做野
以前未有東張或者網絡資訊未發達時
每年都可能有一兩單呢啲
律師不嬲係幫有錢人打工既高級打工仔
普通人睇律師呢份職業好高尚
係啲有錢人眼中佢地都係狗黎

試下個事主話出得起錢提告
一個二個律師即刻狗衝去話可以點打點打
咁一間律師樓又唔係得一個律師
唔同律師之間又唔會交流
賣方律師只要話唔知有筆隱藏債務就得
做咗水魚就會啦
被個業主拖數
同佢講依家被佢kick 住咗賣唔到層樓
賣唔到就破產佢一蚊都收唔到

同埋邊有財仔會逼債仔破產㗎
破咗乜都收唔到
只有債仔破產走人數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞