[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (29)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
柒到. 咩sponsor都無
東南海杯啲波衫仲靚
笑撚死
咩事
又真係奇鳩怪
要求英倫三島球員唔洗passport就可以即時代表香港
香港是前英殖民地
雪菜仲衰過吳中超
查理 harrison 泰利立即加入港隊
唔通個個 candidate 都研究咩
港足本身都烏煙瘴氣啦
假波球員都有得踢
澳門足球代表隊下月出征2027年亞洲盃外圍賽附加賽主客場兩回合對文萊的大戰前夕,亞洲足協(AFC)及國際足聯(FIFA)引用條例,拒絕四名擁有澳門永久居民身份但沒有特區護照的外籍球員出賽,當中包括已效力澳門隊長達20年的隊長艾美達、杜蘭迪、域陀及伊利,對不足兩星期後(9月6日)作客文萊影響不小。據了解,澳門足球總會正為事件努力尋求解決辦法,並向AFC作出最後爭取。
…下? 即係依班人一路都有踢國際賽架喎
吳中超當初講明唔踢港隊
雪菜就疑似多多借口唔踢
赤道幾內亞嘅 Emilio Nsue踢咗超過十年,做埋國家隊歷史神射手,fifa先發現佢唔符合資格
fifa做嘢鳩流
有一屆非洲國家盃做埋神射手
即係話只要足總敢搏
三林一謝晨早踢緊港隊了
香港人太乖乖了
你賭
唔係話就係摶過但AFC唔俾佢哋喺亞洲賽當本地咩?
佢可以同259平起平坐
如果澳門對汶萊都贏唔到 係唔係都可以肯定香港都可以炒澳門10粒
即係加比爾未必die for hk,只可以die for taipo
傑志女足周五(23日)抵達不丹,備戰「亞冠盃」D組外圍賽,並於當晚展開首操。周六(24日)代表「藍鳥」出席賽前記招的鍾貝琪,就坦言球隊需時克服高原反應,但相信球隊經未來幾日的訓練後,會有所改善。

傑志女足周五早上已到達不丹,同日晚上已經進行操練,鍾貝琪坦言訓練期間,已感受到高原反應的影響,但有信心能夠克服困難:「始終我哋坐咗好耐飛機先到,所以第1課操練已經有啲吃力,到第二日做啲防守練習,開始感覺到高原反應,搞到有少少唞唔到氣,但球隊嚟緊幾日會keep住操,應該好快會適應環境。」

鍾貝琪續指當地食物較辣,因此球隊已跟當地酒店溝通作其他安排,以免球員進食後感到不適,影響狀態:「落機之後第1餐,發現當地啲食物比較辣,所以球隊同酒店反映,之後盡量唔好煮啲辣嘢畀我哋,驚刺激球員胃部,令大家唔舒服。傑志女足首場外圍賽,會於28日鬥皇家廷普學院,3日再與伊朗代表巴姆卡頓正面交鋒。

原文網址:女子亞冠盃 抵不丹首操 鍾貝琪:努力適應環境 | on.cc東網 | 體波 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/sport/20240824/bkn-20240824170019808-0824_00882_001.html
唔踢港隊就躝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞