[本地足球] 2024/25 港超聯、亞冠二及香港隊討論區 (29)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
一陣又迫到佢去donki偷嘢
香港同台灣應該不停做升降機 互換
文家永:
董之英有改變咩
李輝立指趙正宇初期只表示到英國讀書,但後來突然離隊,並質疑其經紀背後另有目的:「你知宜家球圈啲經紀搞到好亂吓㗎嘛,佢乜都應承你,到頭嚟唔知係唔係。」Philip 續指球會已很小心處理,曾聯繫香港足總及泰國足總核實是否有該球隊,「最後都問唔到,好似係啱啱由青年軍組織、升上嚟嘅球隊。佢哋又咩都唔識,連TMS(國際足協轉會系統 Transfer Matching System)都唔識,要叫返泰國教佢哋點做。」最後在足總協助下,趙正宇准以「借用」身份外流。

李輝立:球員有離心無法挽留

趙正宇上季為流浪上陣21場、攻入3球,本月初更首次入選港足下月作客斐濟三角賽的46人初選名單。李輝立慨嘆:「其實佢選香港隊都踢唔到啦,我唔知佢目的係乜嘢。」他指趙正宇與流浪有三年合約,「我哋捧佢捧到咁高,啲經紀以為佢好犀利,但我覺得好奇你無理去踢T3囉。」他續稱有責任了解球員去向:「你賣咗個人扔咗你去柬埔寨,割咗一邊腎扔返嚟,咁咪死囉!我哋都好關注,細路仔喺我哋度培養走咗去。」

李輝立又有感而發稱球員有離心,亦無法挽留,唯有祝願對方飛黃騰達:「有朝一日需要返嚟香港咪返踢。」

被問到有否打亂球隊預算,李輝立就稱沒有大影響,指很多年青球員都在等機會,強調指今季的人腳「優質」,指李呈、黃韜霖、張青雲都是可造之材,「喺我眼中都係值得培訓」。

另外,李輝立就稱陳耀祖因身體抱恙,剛完成手術,需要休養兩至三個月,短期內未能歸隊。

https://www.inmediahk.net/node/體育/【港超聯】趙正宇離隊轉戰泰國t3-李輝立:唔明點解佢會去
董之英唔同傑志合作
無咗好耐 之前係同利物浦國際學校合作

好少見流浪搞一個咁正式嘅記者會
冇188都有187啦
細莫睇唔過眼 決定洗心革面
4411一高一快,高同快嗰個都係呢度鬧得最勁嗰兩個嚟
Felix FPL:6個半
金大哥:7蚊

英國有格流
禾地有標流!
有良心嘅就用梁煒烽打主力啦
而家嘅𡁻正乳未必過到紀律部隊選拔
葉卓文勁過泰一啦
身高限制
踢右閘會唔會係出路
依家港超咁缺本地右閘
之前嘅路邊社消息,有本地球會想撬沙治奧趙,但球員仍在合約期內,想話走就走自然無咁易。依家突然間轉去國外球隊,如果係背後有經紀人運作,個人感覺好大可能係「出口轉內銷」。類似情況前幾年係內地非常常見,經紀人將球員「拐」去國外,半年之後又搞返來國內其他球隊,外流係假,借外流之名達到自由身轉去其他本地球隊嘅目的為實。

以上祗係我個人嘅猜測,畢竟某程度上不能排除呢種可能性,沙治奧的確係個好有潛力嘅球員,我都幾鐘意呢位球員,希望佢有好嘅發展,但咁搞未必有利於球員成長,而且如果真係出口轉內銷,毫無疑問極大地損害咗原球隊利益。

@https://www.instagram.com/ltho_11/
我夠知佢唔夠高啦,但林當真都係短撚嚟,冇理由林堂真呢個實力會排先過佢
條中場線
唔通係大。。。。。
啱啱先簽咗兩隻右閘
諗唔明點解唔要翻我偶像
睇個陣容流浪可能只係排係龍城港會前面
理想講咩呀!?
薯條B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞