朋友啲父母開始陸續生癌or重病

387 回覆
743 Like 56 Dislike
日本人好少大魚大肉 煮食又控油

同埋好多都食supplement
隔夜野多阿硝酸鹽
有399個傻閪同意cancer係心理幻想成真
轉粟米糖份高過薯條WO
咁咪好囉
喺香港咁長命其實係懲罰嚟
後生短命trust me bro
真空包裝薯片
Super size me 害咗好多90同埋00後
拍片嗰條友真係不得好死
朋友都開始生癌/重病啦
無話過後生短命 唔好屈
只係反映唔到
岩呀,心病up岀黎
長命但有質素?
你正一傻西
等睇女人駁你 成日發脾氣但女人長命D
反而覺得d茶記碟頭飯仲衰過m記
原來尾國咁撚仆街
點樣一排就知 戒一排個癌症就好返?
真!
日日吸收熱量高食乜都死啦,外國有人食麥當勞減肥計好晒熱量
正解
去到70先有白頭髮 85先開始有病 都算係咁
係一個好重心病+食嘢健康嘅例子(唯一唔健康係成日返煮隔夜餸)
雖然佢身體健康 但係長期都好唔開心(自己製造)
睇個新聞都當世界末日咁
睇tvb啲on9劇有害人情節又當晒會發生自己身上
我見到佢咁 有時會覺得可能死亡對佢係解脫
但偏偏又健康又長命
食小林紅鞠supplement
咁你要問清楚到底人地父母有冇亂諗嘢先 (唔知你點樣確定返嚟啦)
呢個係前堤,如果唔係直接亂諗嘢=會病係錯晒推論🤡

用你邏輯,我可以話佢老母唔返工太得閒亂食嘢而病又得 唔走動而病又得 乜7都得 咁推論太粗梳

如果你咁肯定兩者必然關係
咁可以拎醫學獎
同埋人人追求嘅退休生活原來係自掘墳墓
Turbo cancer is an anti-vaccination conspiracy theory alleging that people vaccinated against COVID-19, especially with mRNA vaccines, are suffering from a high incidence of fast-developing cancers. Although the idea has been spread by a number of vaccine opponents, including several health professionals,[2] turbo cancer is not supported by cancer research, and there is no evidence that COVID-19 vaccination causes or worsens cancer.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞