朋友啲父母開始陸續生癌or重病

387 回覆
743 Like 56 Dislike
美國專登害人
白面包醣份高
轉啡啡地既麥包先係有益
唔好要漢堡扒因為有調味=重鈉
舊雞扒唔可以炸
煎/恰最好保留蛋白質
其實唔錯得晒
如果個d人會搵野寄託會好d
日日都困住自己係間屋度唔接觸新事物就好易諗埋一邊
泡菜撚食咁撚多加工食物仲要加辣
唔撚係想死快啲咩
朋友啲父母開始陸續生癌or重病
其實戒左唔食就慣左
再食番直頭覺得唔好食好漏

係有時夏天真係忍唔住想食下雪糕筒
唯有食前食後都飲多d水
聽過話胰臟冇神經 到身體感覺唔舒服去檢查個時就發現已經擴散咗 變相確診之後走得好快
其實好多野咁就一世㗎啦,生老病死呢啲野每個人都會遇到,趁自己仲後生,多啲睇下父母,唔係到時想睇都冇
炸薯片仲乾淨添
全工場真空包裝
人老左就唔願郁
行2步都唔肯寧願俾2蚊搭車
結果身體咪斷崖式咁衰退
形成惡性循環
加埋後生個陣唔注重飲食又唔定期做bc
積左幾十年既隱患咪開始浮晒上黎
長命但唔健康
日日醫院診所渡過
代糖 轉基因粟米
無啦啦中風瓜咗比起生cancer一路一路身體差慢慢折磨絶對係福氣
係 仲要日日飲可樂啫 同特朗普一樣
夏天想清涼就食冬瓜同西瓜
冬瓜加2塊薑煲水
攤涼佢先飲
好過飲保礦力
西瓜食埋啲白色位
日本有研究話白肉有勁豐富既營養
https://tw.news.yahoo.com/%E8%A5%BF%E7%93%9C%E7%9A%AE%E4%B8%8D%E8%A6%81%E4%B8%9F-%E5%85%A7%E8%A1%8C%E4%BA%BA%E6%9B%9D-%E7%99%BD%E8%89%B2%E6%9E%9C%E8%82%89-%E6%96%99%E7%90%86%E6%96%B9%E5%BC%8F-%E5%81%A5%E5%BA%B7%E5%8F%88%E5%A5%BD%E5%90%83-071503162.html
咩雪糕雪條個啲真係整出黎害人不淺
呢幾年多咗啲30 40 嘅有重病
笑撚死,個個專家上身,講到香港人好短命咁
香港人已經係全世界top1、2長命
麥當勞其實落得好少添加劑
個個都係咁架啦,預左會病
仲要一邊食一邊隊酒
有時真係基因問題,天生身體條件好過人,好似有啲人食煙食到90歲都未死
另一樣係人地有醫生成日check住
每日兩杯齋啡係必需
邊個地方年過七十唔易病
呢啲數據無咩意思
佢個數據係反映老嗰輩人長命 唔代表後生嗰輩人都會長命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞