朋友啲父母開始陸續生癌or重病

387 回覆
743 Like 56 Dislike
屌你老母9upper
要早啲驗身,可能本身有病未嚴重到見到病癥

另外香港人表面衣食豐足,但營養唔夠

日常都係豬牛雞加個飯意粉,有啲人少食蔬果,有食個種類未必夠

導致維他命礦物質缺乏
基因問題
高血壓 癌症 糖尿病都可以遺傳
之前新聞有講日本人長壽原因
1)喜飲綠茶
2)喜食昆布/海帶/紫菜,深海魚
3)最重要我地好多食物都係炒,煎,而佢地大部份都係就咁水煮或刺身,如牛肉鍋等,外加油份少好多。
都係 老個輩 唔食咁多垃圾食物
你推高個數囉屌
Pancreatic多數得3-5個月貨仔而且fatality 80%,with all due respect應該唔accumulate得幾多
但日本菜大把 炸嘢 燒嘢。
日本嘢飲 甜品 勁甜
日本人飲酒人口 冠絕亞洲
好多癌普通驗身係驗唔到,要抽組織先驗到,而呢d難detect既癌症往往fatality最高
建議巴打唔好理啲不學無術嘅9upper
d人夠話香港生活習慣西化 唔做運動 又大壓力 空氣差 但香港人均壽命世一
化工食品係現代科學病因
講下全世界信到十足。
無人睇到佢食過
文頌男
吳文忻
即係開心能醫百病, 屈屈埋埋日日飲食健康都無用
刺身算唔算又好食又健康嘅食物?
係,係真

癌細胞其實人人都有,可能大家曾經身上面出現嗰啲小腫瘤,但係轉頭做啲開心嘢,心情舒服返,佢又會消失,所以我相信一個講法:生癌症嘅人多數係被嚇死,因為佢哋俾醫學確定癌症之後,又擔心,甚至做一啲失去自己身體嘅事情,例如去劏開自己嘅身體(開刀),去破壞自己身體本來的結構(電療),去打啲有毒嘅嘢落身體入邊(化療),就更加令到一個惡性循環發生

如果你當佢傷風感冒咁樣,知道佢其實係可以好容易好返,然後過啲開心嘅生活,好好改變以往嘅唔好習慣,可能根本唔需要乜嘢電療化療
上一輩姐,唔代表而家
呢個真,朋友個老母就係咁
我覺得算
岩呀,唔開心啲細胞會打自己
冇事既,得閒係Youtube 聽多啲白兵條垃圾講既野就岩
岩呀,有個親戚岩岩70做body check乜事都無
點知過幾個月腦中風瓜左
會得查架
你諗下淨係pancreatic 都幾千人,計埋其他cancer,同埋頑疾,心血管疾病果啲有幾多人
基因係其中一個主因
呢個控制唔到
係心病同飲食可以盡晒tune
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞