Pokemon GO (70) 下季招式大幅度改動

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
仲有季度改技,有辣有唔辣,但隻game畀左落去既資源就係收唔番,咁啲資源少既初/中度玩家點投入,淨靠高度玩家就一定係慢隻磨滅
事實係正傳都大把人唔會pvp
Go本身主打休閑向 自然少人打pvp
就算打raid自己set陣唔用default 都少人會咁做
點會去用腦玩
LCSquare
8:30打X鹿見到你

唔係你邀我咩 ?
捉到隻 14/15/15
開心
呢個唔關隻game點design問題,pokemon正傳本身都係rpg咁演化,go既pvp係有趣同埋可以做得更好亦係事實。

我想講係go既pvp唔user-fdly。正傳都慢慢加紅線/生蛋快,努力值工具,王冠咁,甚至去到借隊。一路都減低pvp既門檻。

Go已經先天不足仲加啲xl糖,remove40lv大師賽去逼人鋤星塵鋤糖,課pass打到on9拎大糖。呢啲甚至我無限錢都要花大量時間做。

咁你點吸引人玩go pvp
我都係被人邀
其實佢都冇想吸引人玩pvp
少人玩佢冇所謂
Yes,但我想講佢地短視姐,customer base 都要賺番黎,入面極大商機添,有錢唔賺正on9咁解
Niantic就係亂鳩嚟都賺大錢
咁可能我未 add 你
你咩 game 名 ?
頭 po 個 excel 有冇你 ?
我可以 search 再 add 你
我冇登記到
咁 ...
你想就 add 我啦
我有登記o係個 excel 度
其實佢limit遠距離上限都知課金筆錢佢唔志在
之前唔知邊度睇返黎,好似話佢反而係靠賣每個人嘅gps data賺錢?
想整隊蟲系打gl,預左比飛行同火系屈到傻
有冇推薦
依家有隻蟲電寶同阿利多斯
啲城市排哂隊搵佢搞活動 使乜靠PvP賺錢
Niantic 本身vision係AR+探索 又係中意搞盛事
佢哋目標客群係同vision掛鉤嘅
同埋唔覺得focus pvp 有錢賺 你課3 pack 788都唔會即刻有一隊great league 用
pvp真係要花時間去養啲寵
課金都無捷徑
到時整啲item 限時滿lv/滿iv咁,整power band之類加攻減血防tune iv,100就一定唔會比你整到,但加1攻同時減1防咁呢啲我覺得可以有。處處商機
毒蟲 - Ariados > Beedrill
格蟲 - Lokix
水蟲 - Araquanid / Golisopod
電蟲 - Charjabug > Galvantula
鋼蟲 - Scizor / Forretress

睇組合其實唔差嘅
飛行同火屬都有counter
不過體質麻麻
Rollout強化左
其實要有6選3 mode,起碼揀錯輸自己,派比你真係局輸。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞