Pokemon GO (70) 下季招式大幅度改動

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
最近啲活動正撚到
Go fest 有奈克合體神獸
有mega路卡利歐
鐵啞鈴社群日

黎緊831又有球球海獅
9月又出極巨化
隻game d 貼紙其實有咩用
我送完畀人
人地又送返畀我
用極都用唔晒
雖然明知堆貼紙唔計道具位
但係見到成堆擺係道
真係好困擾
有個田野任,傳送 5 份貼了貼圖的好友禮物 會出愛心魚
除此之外真係無乜用
我中左色違X鹿
見到冠軍回坑
好多年無玩了 好似急凍鳥就無玩
pvp可能仲難玩過正傳
難係其中一個原因,N社癈都好大關係。
咁多季落嚟都仲係咁多bug,今季直頭離撚晒譜
係咁多季入面最多問題,而且完全睇唔到未來會有改善
迫走晒有心玩PVP嘅人...
不過都明嘅,PVP只係少數,幫唔到N社賺大錢
既然N社唔care,我下季都放棄 hea玩算。
唔可以咁講,本傳變化大 要考慮嘅野多啲。
但思考時間亦都較多,可以唸清唸楚先行動。
Pokemon Go變化少啲 但算係實時遊戲。
好多決策要係幾秒內,甚至一秒內決定。

我會用捉棋同跑步去比喻,唔可以直接比較。
不過我都覺得本傳更難精通
本傳難在對陣型配搭既理解
好多時識砌隊已經贏大半
之後就靠計算,同運氣

朱紫我上大師從不借隊,靠自己組特別陣容得手
本傳6揀4唔會有絕對嘅counter,開局弱勢可以switch唔會lock死,運氣反映喺中定唔中嗰啲,變化大好多,win con都多好多

Go blind pick 3隻,加上宜家改到冇絕對強嘅3隻,變咗純rps咁好趕客,遇到3 counter反勝嘅機會太細

WCS決賽Giratina遇到Lickitung,台上6 pick 3 format自己揀嘅都即刻㩒都唔想㩒,如果係平時pvp配俾你除咗左上可以點

仲未計1 turn lag / 完場lag死 / double cmp / new mechanic 嗰啲bug

Go pvp變咗好似N社個配對algo決定咗絕大部份咁,點樣唔迫走人
本傳基本上肯打就上到大師球

GBL legend個要求高咁多
玩家自然打到唔想打
另一個問題係宜家愈黎愈少人打GBL(原因如上)
總局數變少就自然少咗人上到legend
順住落去就ace已經識catch/optimise move timing
結果就更加令新手唔會打,變咗惡性循環
Double CMP係咩?
我今日有場差啲因為Lag而贏變輸
Cmp畫面,但係對方可以出完再出
唔係denial,而係total cmp畫面咗3招charge move
我仲試過Typhlosion 5下燒盡出唔到2下爆炸烈焰,唔係lag,而係唔知點解唔夠能量
上年回鍋嗰陣好介意身邊d人笑仲玩go
而家已經厚顏無恥隨時拎住兩部機打raid
係咪有推薦碼for回流
今日係raid hour有個人拎住兩部手機打raid
然後有個廿幾歲男仔露出超驚訝既樣一路望住佢一路行過
我淨係想捉下寵only

wild charge
係 好友list 上面有個邀請 㩒入去有個code
最後一局係預判對手預判自己出蟲電寶
先造成lickitung 打鬼龍喎
明明蝦皮死第一隻先 對手有揀對局嘅權利
咪正正就係pvp你冇得揀,輸lead輸switch輸closer點打都冇用
講Legend太遙遠,你連底層個肯玩pvp 既player base都唔夠,仲點諗ranking

Bug固然趕客,但隻game就係唔pvp fdly,星塵,iv都要玩好耐先入到門養起隻好既,master無上限,大糖更係逼死全部非課

咁咪唔玩囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞